• Πολιτική

    Τσοχατζόπουλος: Πειθαρχικές έρευνες μετά την είδηση του ξυλοδαρμού

    Τσοχατζόπουλος

    Άκης Τσοχατζόπουλος


    Αναφορά διαμαρτυρίας στον εποπτεύοντα τις φυλακές Κορυδαλλού εισαγγελέα κατέθεσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μετά το περιστατικό του ξυλοδαρμού το από τον βαρυποινίτη Βασίλη Στεαφανάκο. Όπως έχει γίνει γνωστό, ήδη διενεργούνται δύο πειθαρχικές προκαταρκτικές έρευνες. Αρχικά, διερευνάται αν έχουν ευθύνη σωφρονιστικοί υπάλληλοι για το γεγονός αυτό και εξετάζεται επίσης από το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, η πιθανή ευθύνη άλλων κρατουμένων.

    Ο πρώην υπουργός δεν  νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο των φυλακών, όπως είχε διαρρεύσει τις πρωινές ώρες. Το επεισόδιο συνέβη το βράδυ της Πέμπτης όταν ο Στεφανάκος, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, επιτέθηκε με μεγάλη βιαιότητα στον Τσοχατζόπουλο. Οι πληροφορίες, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το “Έθνος”, αναφέρουν πως το άσχημο αυτό περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι κοιτούσαν αδιάφορα και δεν επενέβησαν. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου δημοσιεύματος, εκείνη τη στιγμή παρών ήταν και γνωστός ποινικολόγος (του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό), αλλά και ο Νίκος Ρωμανός, που έχει φυλακισθεί για τη διπλή δολοφονία στο Βελβεντό Κοζάνης και θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή και ενεργή δράση στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

    Να τονίσουμε πως πριν λίγο καιρό, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε ομοφώνως το αίτημα που κατέθεσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος για την αποφυλάκισή του. Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας κυρίας Δημητριάδου για απόρριψη του αιτήματος, με το επιχείρημα ότι κατά την έξοδό του από τη φυλακή ο πρώην υπουργός είναι πιθανό να διαπράξει και νέα νομιμοποίηση εσόδων.

    “Η βλάβη που θα έχει ως συνέπεια δεν θα είναι υπέρμετρη ή ανεπανόρθωτη για τον ίδιο ή την οικογένεια του”, υποστήριξε, ενώ όσον αφορά τα προβλήματα υγείας του πρώην υπουργού, εκτίμησε ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής.

    Στο άκουσμα της απόφασης ο Ακης Τσοχατζόπουλος ανακοίνωσε ότι πλέον δεν μπορεί να σταθεί ενώπιον του δικαστηρίου, καθώς τα προσωπικά του όρια αντοχής έχουν εξαντληθεί, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους δικαστές για το γεγονός ότι δέχθηκαν να συζητήσουν την αίτηση του:

    “Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, διότι δεχθήκατε να συζητήσετε την αίτησή μας. Θέλω να σας εξηγήσω γιατι ζητάω την αποφυλάκισή μου, είναι διότι τα δικά μου όρια, προσωπικής αντοχής, έχουν εξαντληθεί. Δεχθήκατε να αγνοήσετε κάποια δεδομένα, έναν άνθρωπο που σας λέει «ως εδώ». Εγώ αδυνατώ από εδώ και πέρα να σταθώ στο δικαστήριο. Δεκτή η απόφασή σας, σεβαστή, σας ευχαριστώ πολύ”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

    http://www.mononews.gr/thima-agriou-xilodarmou-apo-varipiniti-stefanako-o-akis-tsochatzopoulos/65464



    ΣΧΟΛΙΑ