• Top Stories

    Τσίπρας: “Ξεχάστε τα σενάρια για οικουμενική”

    • NewsRoom


    Η κυβέρνηση προχωρά και πετυχαίνει τους στόχους της, διαψεύδοντας τα σενάρια της παρένθεσης, που έχουν ως παρονομαστή να μην είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σε θέση ισχύος, τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι της Τρίτης. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κος Τσίπρας “Το τέλος της θητείας αυτής της κυβέρνησης είναι το φθινόπωρο του 2019”.

    Ενώ επισήμανε ότι “Όσο πιο κοντά φτάνουμε στο στόχο της πρώτης αξιολόγησης, για να βγει η χώρα από την κρίση και να ξεκινήσουμε την συζήτηση για το χρέος, τόσο τα κέντρα που απεργάζονται τα σενάρια αυτά μας βλέπουν να προχωρούμε, μας χτυπούν”.

    Και συνέχισε λέγοντας “Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αδιαμφισβήτητος πόλος σταθερότητας σε αυτή την κοινωνία. Η δική τους αστάθεια, δεν είναι αστάθεια της χώρας και δεν υπάρχει σε αυτή την Κοινοβουλευτική Ομάδα αστάθεια, αλλά στους επόμενους που θα συνεδριάσουν σ’ αυτή εδώ την αίθουσα”, είπε στρέφοντας τα πυρά του κατά της ΝΔ.

    Ο κύριος Τσίπρας απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης, τονίζοντας πως “εμείς όχι μόνο θα αντέξουμε αλλά και θα πετύχουμε τους στόχους μας και ο λαός θα κρίνει το έργο μας, όπως το Σύνταγμα προβλέπει, στο τέλος της θητείας μας, το φθινόπωρο του 2019. Κι εμείς μέχρι τότε θα αντέξουμε. Μακάρι να αντέξουν μέχρι τότε και αυτοί που τώρα μας πολεμάνε”. “Ας ξεχάσουν τα σενάρια των οικουμενικών κυβερνήσεων”, είπε χαρακτηριστικά.

    Ακολούθως ο πρωθυπουργός παρουσίασε ως επιτυχίες της κυβέρνησής του πως ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των προαπαιτούμενων με αποτέλεσμα την εκταμίευση της δόσης των δύο δισ. ευρώ και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    “Τελικά το ελληνικό δημόσιο θα καταβάλει για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μόλις 5,7 εκατ. ευρώ, από τα 25 εκατ. που προβλεπόταν αρχικά, και αυτό είναι μια ακόμα επιτυχής έκβαση είπε ο πρωθυπουργός, καθώς οι εκτιμήσεις για την ανάμειξη των ιδιωτών επενδυτών δεν ήταν τόσο αισιόδοξες και δεν μπορούσαν να προβλέψουν ένα τόσο καλό αποτέλεσμα” ανέφερε μεταξύ των επιτυχιών της κυβέρνησής του ο Αλέξης Τσίπρας.

    Συνεχίζοντας την απαρίθμηση των επιτυχιών της κυβέρνησής του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο κύριος Τσίπρας εκτίμησε ότι η δημιουργία της ειδικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για το ελληνικό πρόγραμμα, πιστώνεται επίσης στην κυβέρνηση. Η συζήτηση που άνοιξε στην Ευρώπη αναδεικνύει και τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ πολιτικών που έως τώρα είχαν κοινή στάση, όπως αυτή του Σουλτς και του Σόιμπλε, πρόσφατα, είπε.

    «Μην έχετε καμιά αμφιβολία πως μόνος μας σύμμαχος είναι ο ελληνικός λαός» τόνισε ο κύριος Τσίπρας και εξαπέλυσε ακόμα μια επίθεση στην αντιπολίτευση, που «αρνείται να λάβει μέρος στην εθνική ευθύνη να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Αναμενόμενο. Και δεν θα πρέπει να υπερεκτιμούμε την στήριξή της, καθώς αφού τα καταφέραμε στο δημοψήφισμα του Ιουλίου με όλους απέναντι, τις τράπεζες κλειστές και ασφυκτικές πιέσεις, η μόνη στήριξη που χρειαζόμαστε είναι του ελληνικού λαού”.



    ΣΧΟΛΙΑ