Πολιτική

Τσίπρας VS Μητσοτάκης για αναδοχή: «Ποιος είναι ιδεοληπτικός και λαϊκιστής είναι φανερό”, απαντά η ΝΔ

  • NewsRoom
μητσοτάκης τσιπρας


Συνεχίζεται και σήμερα, Τετάρτη, ημέρα της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τα «μέτρα για την προώθηση του θεσμού της υιοθεσίας και αναδοχής» ο διαξιφισμός μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τη δυνατότητα ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να προβαίνουν στην αναδοχή και υιοθεσία τέκνων.

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας κατέκρινε τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας ο πρωθυπουργός άσκησε σκληρή κριτική στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι «μπορεί αν θέλει να μας παραδώσει άλλο ένα μάθημα για το ποιος είναι λαϊκιστής και λογαριάζει μόνο το πολιτικό κόστος και ποιος αληθινά φιλελεύθερος».

Αλέξης Τσίπρας., πρωθυπουργός

«Είναι δικαίωμά του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ να το κάνει αυτό» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς, ειλικρινά, τον ευχαριστούμε γιατί κάνει τα πράγματα πιο καθαρά σε ορισμένους που πιστέψανε ότι είναι δήθεν πολιτικός του φιλελεύθερου κέντρου».

Επίσης, τον χαρακτήρισε βαθιά συντηρητικό, που πολλές φορές φλερτάρει με αναχρονιστικές ιδέες, αλλά φλερτάρει επικίνδυνα και με τον ακροδεξιό λαϊκισμό σε κάθε βήμα που αυτή η κυβέρνηση κάνει σε ζητήματα που αφορούν ατομικά δικαιώματα.

Από την πλευρά της η ΝΔ έσπευσε να απαντήσει με την εξής ανακοίνωση:

Μητσοτάκης
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Το ποιος είναι φιλελεύθερος και προοδευτικός και ποιος ιδεοληπτικός και λαϊκιστής το έχουν πια καταλάβει πολύ καλά οι πολίτες και θα φανεί σύντομα στις κάλπες.

Όσον αφορά το ν/σ που ψηφίζεται σήμερα, η Νέα Δημοκρατία τοποθετήθηκε υπεύθυνα, με γνώμονα πρωτίστως τo συμφέρoν των παιδιών και τη σημερινή πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας από την οποία έχει πάρει διαζύγιο ο κ. Τσίπρας.

Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας επιλέγει την οξύτητα και την πόλωση ακόμη και για ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό θέμα για το οποίο η Νέα Δημοκρατία δεν έθεσε καν ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, απλά αποδεικνύει τον πανικό της απερχόμενης Κυβέρνησής του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσίπρας για αναδοχή: «Κανένα παιδί στο περιθώριο, κανένα παιδί στο ίδρυμα»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατσίκης: Δεν ταυτίζω την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μπόλαρης (ΣΥΡΙΖΑ): «Να αποσυρθεί η διάταξη για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια»ΣΧΟΛΙΑ