• Πολιτική

    Τσίπρας με… ύφος Πολάκη: Ο Μητσοτάκης πήδαγε σαν φουριάρικο κατσίκι (video)


    Σφοδρή επίθεση με υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το χωριό Χουδέτσι στην Κρήτη, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έκανε το «χατήρι» στον πρωθυπουργό για ένα προσχηματικό τηλεοπτικό debate, αλλά επέλεξε να μεταφέρει στη Βουλή την αντιπαράθεση σε μια αναλυτική συζήτηση τριών ημερών, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να προσφέρει στήριξη στον Παύλο Πολάκη, για την υβριστική του επίθεση κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

    «Σαν το φουριάρικο κατσίκι πήδαγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αποφύγει την τηλεμαχία. Και μετά κρύφτηκε πίσω από τα παντελόνια του Πολάκη. Μιλάνε για ήθος αυτοί που είχαν συνεργάτες τους ανθρώπους που διέπραξαν σοβαρά εγκλήματα. Αν δεν θέλει ντιμπέιτ ο κ. Μητσοτάκης, θα κάνω εγώ με τον λαό για να κάνουμε αυτόν τον τόπο καλύτερο», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος φαίνεται πως έχει υιοθετήσει πλήρως το ύφος και τη ρητορική του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, τον οποίο επιλέγει να στηρίζει κόντρα στις αντιδράσεις των υπόλοιπων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

    Για μια ακόμα φορά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε διχαστικός «Σκοτεινές οι μέρες του ΔΝΤ, ανέφελη για τους λίγους. Θα μας κυβερνήσουν ξανά οι οφσορ ή θα συνεχίσουμε τη μάχη με τους πολλούς και για τους πολλούς;», ανέφερε.

    Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Σε αυτόν εδώ τον τόπο γεννήθηκαν μεγάλοι αγώνες για την ελευθερία, τη δημοκρατία, μεγάλοι αγώνες αντίστασης απέναντι σε κάθε τυραννία. Είναι αυτός ο τόπος που σε γεμίζει με ενέργεια, ορμή, αποφασιστικότητα… Δεν είναι τυχαίο που πριν από μια δύσκολη μάχη διάλεξα την Κρήτη για τρεις μέρες ανάπαυλας, αλλά δεν είναι απλή ανάπαυλα για όσους δεν καταλαβαίνουν, εδώ γεμίζουν οι μπαταρίες με ενέργεια».

    Ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε τον «Λαβύρινθο» ως ένα μικρό θαύμα με τη συμβολή ενός σπουδαίου Κρητικού από την Ιρλανδία, τον Ρος Ντέιλι, εκ των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη.

    Σημείωσε ότι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία «θέλει να δώσει τη μάχη σε αυτές τις ευρωπαϊκές εκλογές και για να πάει ο τόπος μπροστά αλλά και για να δώσουμε από καλύτερες θέσεις τη μάχη στην Ευρώπη συνολικά».

    «Όσο θα ζυγώνουν οι ώρες προς την εκλογική αναμέτρηση να ξέρετε ότι θα είναι πολλά εκείνα τα θεριά που θα θελήσουν αυτές τις ψυχές να τις αλλοιώσουν», είπε ο Αλ. Τσίπρας. «Εμείς αν έχουμε ένα όπλο αυτό είναι τα επιχειρήματα μας, η δουλειά μας , η προσπάθεια μας και το ότι μπορούμε να μιλάμε στις ψυχές των ανθρώπων, με τις ιδέες, τις απόψεις και το έργο μας», υποστήριξε.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι η μάχη που έδωσε η κυβέρνηση τέσσερα χρόνια, απέναντι ακόμα και σε θεριά, ήταν μια κατάθεση ψυχής. Πρόσθεσε ότι αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να κρατήσει τούτο τον τόπο όρθιο περνώντας από τις Συμπληγάδες, να ξαναγίνει η Ελλάδα συνώνυμο της ανάκαμψης, της δημοκρατίας απέναντι σε μια Ευρώπη που δείχνει το ρατσιστικό της πρόσωπο, αλλά και συνώνυμο της προοδευτικής πρότασης για την επόμενη μέρα της Ευρώπης.

    Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι η Προοδευτική Συμμαχία σε αυτοδιοικητικό επίπεδο γίνεται πράξη και πάει για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου του ΚΙΝΑΛ Σταύρου Αρναουτάκη, πίσω από τον οποίο έχει κρυφτεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη.

    «Αυτό που εμείς ονομάζουμε Προοδευτική Συμμαχία σε όλη την Ελλάδα είναι αυτό που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση από το ’74 και μετά στην Κρήτη δίνει πρωτιές και μεγάλες νίκες σε όλες τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, σε όλες τις κάλπες σε όλους τους νομούς της Κρήτης», σημείωσε.«Καταφέραμε σήμερα μετά από πολύ κόπο να βγάλουμε τη χώρα σε ξέφωτο ελπίδας και αισιοδοξίας καθώς τελείωσε το μνημόνιο που μας βασάνιζε και μας εγκλώβιζε για 8 χρόνια», είπε και πρόσθεσε ότι «έχουμε πια τη δυνατότητα εμείς να λειτουργούμε με αφέντη μας τον λαό».

    Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις και ο λαός έδωσαν απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα: «αν θέλουμε να συνεχίζει να διαφεντεύει τις τύχες μας ένα παλιό βαθιά συντηρητικό κατεστημένο που λεηλάτησε τις δυνατότητες της χώρας και την χρεοκόπησε ή να οδηγηθούμε μπροστά»

    Χαρακτήρισε δε κρίσιμες οι ευρωεκλογές καθώς  “στη χώρα μας η αναμέτρηση των ευρωπαϊκών εκλογών έχει και έναν έντονο εθνικό χαρακτήρα». Όπως τόνισε, είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια και την επανειλημμένη «νίκη του λαού» στις αναμετρήσεις από τις ευρωπαϊκές εκλογές του ’14 και έπειτα.

    Ο Αλ. Τσίπρας είπε για τις ευρωπαϊκές εκλογές ότι είναι κρίσιμο το σταυροδρόμι γιατί στην Ευρώπη υπάρχει το αυγό του φιδιού, η ακροδεξιά που σηκώνει κεφάλι, που εμφανίζεται πλέον ως συστημική επιλογή όπου εκλέγεται και εφαρμόζει ένα κυρίαρχο νεοφιλελεύθερο οικονομικό πρότυπο. Αναφέρθηκε στον κίνδυνο η λαϊκή δεξιά να υιοθετεί αυτή την ατζέντα.

    «Εμείς λέμε ότι οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία λέξη τους και αν κάποιοι είχαν προεξοφλήσει ότι σε αυτές τις ευρωεκλογές θα βλέπουμε στον χάρτη μόνο μαύρο και βαθύ μπλε κάνουν λάθος, γιατί στην Ισπανία βγήκε το κόκκινο και ο Ευρωπαϊκός Νότος μπορεί να είναι ο μπροστάρης των αγώνων για να πάει η Ευρώπη μπροστά και να μη γυρίσει ο τροχός της ιστορίας πίσω», σημείωσε.

    Η μεγάλη δημοκρατική τομή είναι ο νόμος για την απλή αναλογική που θα δώσει το έναυσμα για συνεργασίες πάνω από το τραπέζι, για το καλό του τόπου, υποστήριξε.

    Μιλώντας για τον δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων,Μανώλη Κοκοσάλη, είπε ότι είναι άνθρωπος που δίνει τον εαυτό του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσίπρας – Πολάκης: Τα μηνύματα μιας φωτογραφίας που έφερε γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αρκάς: Όταν ο μικρός Τσίπρας συνάντησε τον μικρό Πολάκη (pic)



    ΣΧΟΛΙΑ