• Πολιτική

    Τσίπρας: Κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

    • NewsRoom
    Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι το έλλειμμα αξιοπιστίας που σας διακατέχει

    Αλέξης Τσίπρας (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Πρόταση μομφής κατέθεσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

    «Έχει έρθει η ώρα να φύγετε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκτάκτως το λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής και αφού εξαπέλυσε σφοδρότατη κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, ανακοίνωσε ότι καταθέτει πρόταση μομφής.

    Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των συνεπειών της σφοδρής κακοκαιρίας σημειώνοντας πως ακόμη και σήμερα πολίτες μένουν χωρίς ρεύμα.

    Επίσης, άσκησε κριτική και για την διαχείριση της πανδημίας, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 100 τις τελευταίες ημέρες, ενώ αναφέρθηκε και στην ακρίβεια κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν κάτι τίποτα.

    Για όλους αυτούς τους λόγους, όπως είπε, κατέθεσε πρόταση μομφής.

    Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «ερντογανοποίηση» και «ορμπανοποίηση» της πολιτικής ζωής, σημειώνοντας πως η κοινωνία δεν μπορεί πια να περιμένει τίποτα από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

    «Δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό, πριν να είναι πολύ αργά για την κοινωνία, τη χώρα, τη Δημοκρατία, για όλους μας.

    «Να φύγετε γιατί έχετε κοστίσει και συνεχίζετε να κοστίζετε ακριβά, σε χρήμα, ζωές, σε δικαιώματα, σε φόβο και ανασφάλεια. Δεν αξίζει σε αυτή τη χώρα τόση παρακμή» σημείωσε.

    Μετά την ομιλία Τσίπρα, τον λόγο πήρε ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος είπε ότι η πρόταση δυσπιστίας είναι σύμφωνη με τον κανονισμό.

    Ακολούθως πήρε το λόγο εκ μέρους της κυβέρνησης ο Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι προφανώς η πρόταση μομφής γίνεται αποδεκτή, διακόπτεται η σημερινή συνεδρίαση και ξεκινά αύριο το απόγευμα η τριήμερη συνεδρίαση, στην οποία όπως είπε η κυβέρνηση θα απαντήσει «για όλα τα ψεύδη που είπατε πριν».

    Διαβάστε ακόμη:

    Πατούλης: Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, όπως τις ανέλαβα εγώ



    ΣΧΟΛΙΑ