• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Τσίπρας – Καμμένος: Θα ξαναμιλήσουν την Παρασκευή. Θα τα κάνει Κούγκι ή θα περιμένει;

    • NewsRoom

    Πόλεμος η Ειρήνη ;


    Άλλη μια σκληρή δοκιμασία θα περάσει ο Αλέξης Τσίπρας τα επόμενα εικοσιτετράωρα στις Βρυξέλλες καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπος με την λογική των κλειστών συνόρων και της έλλειψης αλληλεγγύης από τους εταίρους του στην σύνοδο κορυφής που γίνεται στην Βελγική πρωτεύουσα. Η κυβέρνηση κρατάει πλέον μικρό καλάθι για την αποτελεσματικότητα αυτών των συνεδριάσεων αφού όλες οι τελευταίες συναντήσεις έλιξαν χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

    Ο Αλέξης Τσίπρας ωστόσο έχει αποφασίσει να επισημάνει στους εταίρους ότι πλέον η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο καθώς οι περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο έχουν φέρει μέχρι τώρα πενιχρά αποτελέσματα ενώ η κατάσταση στην Ειδομένη μοιάζει με βόμβα έτοιμη να εκραγεί.

    Την ίδια στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται αποφασισμένο να μην συναινέσει στα δύσκολα αιτήματα της Τουρκίας η οποία ζητά γη και ύδωρ προκειμένου να συνεργαστεί με την Ε.Ε. για το προσφυγικό.

    tsipras

    Ελλάδα και Κύπρος εμφανίζονται να κρατούν κοινή γραμμή στο θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας ενώ οι δυο κυβερνήσεις δηλώνουν αποφασισμένες να μην άρουν τις επιφυλάξεις που έχουν θέσει σε αυτή την διαδικασία στο κομμάτι που αφορά την εξωτερική πολιτική.

    Νέα συνομιλία μεταξύ Τσιπρα – Καμμένου

    Τα δυο επόμενα εικοσιτετράωρα πάντως ο πρωθυπουργός θα έχει κατά νου και το θέμα Μουζάλα αφού την Παρασκευή το βράδυ μόλις επιστρέψει από τις Βρυξέλλες θα έχει μια ακόμη συνομιλία με τον Πάνο Καμμένο γι αυτό το θέμα. Όπως έλεγαν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη ο Αλέξης Τσίπρας προσδοκά ότι ο κυβερνητικός του εταίρος θα έχει κάνει δεύτερες σκέψεις και έτσι δεν θα χρειαστεί τα πράγματα να φτάσουν στα άκρα.

    Πόλεμος η Ειρήνη μεταξύ των δυο κυβερνητικών εταίρων;
    Πόλεμος η Ειρήνη μεταξύ των δυο κυβερνητικών εταίρων;

    Εάν ωστόσο οι προσδοκίες του πρωθυπουργού δεν επαληθευτούν τότε οι εξελίξεις μοιάζουν με μονόδρομο καθώς για το Μέγαρο Μαξίμου προέχει η κυβερνητική συνοχή .

    Η απομάκρυνση του Γιάννη Μουζάλα από την κυβέρνηση πάντως αναμένεται να πυροδοτήσει σοβαρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς τις τελευταίες ώρες έχει δημιουργηθεί ένα κίνημα στήριξης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.



    ΣΧΟΛΙΑ