• Πολιτική

    Τσίπρας: «Δε με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει»

    • NewsRoom

    Αλέξης Τσίπρας και Ιβάν Σαββίδης


    «Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους». Αυτό σημείωσε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους συνεργάτες του, κατά τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης της Δευτέρας, στην οποία συμμετείχε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Ο πρωθυπουργός και ο υφυπουργός Αθλητισμού, μετά τα τραγελαφικά γεγονότα που συνέβησαν στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με τον Ιβάν Σαββίδη να μπαίνει στο γήπεδο με το περίστροφο στη μέση, συζήτησαν στο Μέγαρο Μαξίμου για την διαχείριση των τεκταινόμενων στα ελληνικά γήπεδα, αποφασίζοντας την παύση του ελληνικού πρωταθλήματος μέχρι νεοτέρας.

    Πάντως, η απόφαση της κυβέρνησης, δεν βρίσκει σύμφωνες τις υπόλοιπες ομάδες. Και αυτό καθώς με τον τρόπο αυτό επιχειρείται να «κουκουλωθούν», κατά κάποιον τρόπο, οι ευθύνες του Ιβάν Σαββίδη, «τσουβαλιάζοντας» γεγονότα και ομάδες. Η αναβολή του πρωταθλήματος μέχρι να  «υπάρξει σαφές πλαίσιο» τιμωρεί όλες τις ομάδες της Super League εξίσου, ενώ επιβεβαιώνει το μότο του Ιβάν Σαββίδη και του ΠΑΟΚ «ή εμείς ή κανείς».

    Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (ομάδα η οποία έχει τιμωρηθεί τα προηγούμενα χρόνια με πρόστιμα, αφαιρέσεις βαθμών και κλείσιμο των εξεδρών της), η οποία επιτίθεται στην κυβέρνηση κατηγορώντας την πως διαλύουν το πρωτάθλημα για τον ευνοημένο της, Ιβάν Σαββίδη.

    «Η διακοπή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση διά του αρμόδιου υφυπουργού, είναι δοκιμασμένη και αποτυχημένη συνταγή του παρελθόντος, που ουσιαστικά δίνει ‘’συγχωροχάρτι’’ σε όσα απρεπή και έξω από κάθε ηθική έγιναν για πολλοστή φορά από συγκεκριμένο ευνοημένο από την κυβέρνηση μεγαλοπαράγοντα ποδοσφαιρικής ομάδας. Η απόφαση αυτή, θίγει όλες τις άλλες ομάδες που δεν προκάλεσαν ή δεν μετείχαν στα έκτροπα και διαλύει το πρωτάθλημα, που με τις ενέργειες πολλών αναζητούσε μία νέα ισορροπία», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Παναθηναϊκός.

    Την ίδια ώρα, έντονη είναι και η κριτική της αντιπολίτευσης προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις του Σαββίδη με την κυβέρνησης. Στο επίκεντρο τις κριτική μπαίνει κυρίως η απόφαση της επιτροπής Εφέσεως που τα ξημερώματα της Κυριακής αναίρεσε τη ποινή του ΠΑΟΚ για αφαίρεση βαθμών και έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης να αγωνιστεί με παίκτες, με τα εισιτήρια του αγώνα να είναι έτοιμα και θεωρημένα από την εφορία!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι απαντά το περιβάλλον Ιβάν Σαββίδη για το όπλο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις στην 24 Media: Αποχωρεί πλήρως από το «Έθνος» – Η επόμενη μέρα (upd)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Η κυβέρνηση δίνει συγχωροχάρτι στον ευνοούμενό της»



    ΣΧΟΛΙΑ