• Πολιτική

    Τσίπρας για Πολάκη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει ούτε να γκρεμίσει ούτε να εκδικηθεί»

    • NewsRoom
    Αλέξης Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας


    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στην διακυβέρνηση για να γκρεμίσει ούτε για να εκδικηθεί, ήταν το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξή του στο πλαίσιο του συνεδρίου ygeia mou 2023, ερωτηθείς για το θέμα των ημερών που έχει ξεσπάσει εντός ( και εκτός) ΣΥΡΙΖΑ για τον Παύλο Πολάκη.

    ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι ο λόγος της παραπομπής του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της διαγραφής, οφείλεται και στο ότι ” ανήρτησε κάποιες προγραμματικές θέσεις που απέχουν από  συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις” του ΣΥΡΙΖΑ.

     Στο ίδιο πλαίσιο, έστειλε μήνυμα πως δεν συμπορεύονται οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με αυτές του κρητικού βουλευτή, διαμηνύοντας πως:

    “Να σας πω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στη διακυβέρνηση ούτε για να γκρεμίσει ούτε για εκδικηθεί θα έρθει για δημιουργήσει για να χτίσει δομές αξιοκρατίας δομές λογοδοσίας, η κυβέρνηση έχει καταρρακώσει το κράτος δικαίου”, είπε, καταλήγοντας επ αυτού πως τα ζητήματα αυτά δεν λύνονται με προγραφές. Αυτά τα ζητήματα λύνονται με θεσμικές τομές,  με ακόμη μεγαλύτερη Δημοκρατία και ελευθερία και στη δημοσιογραφία.

     Άφησε ωστόσο αιχμές εναντίον της Ένωσης Δικαστών και μέρους του Τύπου για το γεγονός πως δεν επιδείχθηκαν τα ίδια αντανακλαστικά όταν ο Α. Γεωργιάδης  δήλωσε πως θα “γδάρει” την Εισαγγελέα,  Ελένη Τουλουπάκη.

    Υπενθυμίζεται ότι η κοινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου- Πολιτικού Σχεδιασμού ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, θα συνεδριάσει σήμερα στις 17.00.

    Διαβάστε επίσης

    Κυριάκος Μητσοτάκης για ΣΥΡΙΖΑ και Πολάκη: «Όπως στρώνεις, κοιμάσαι»

    Κυριάκος Μητσοτάκης-Αλέξης Τσίπρας στην τελική ευθεία για τις κάλπες: Στις 3 Μαρτίου το τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο πριν από τις εκλογές, σήμερα η απόφαση για τον Παύλο Πολάκη



    ΣΧΟΛΙΑ