• Πολιτική

    Tσιγάρο ούτε στο αυτοκίνητο: Τι προβλέπεται για τους οδηγούς-Τα τσουχτερά πρόστιμα

    • NewsRoom


    Στον αντικαπνιστικό νόμο, που πρόκειται να εφαρμοστεί αυστηρά στο εξής, καθώς αυτό αποτελεί επιθυμία, αλλά και προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης, θα ενταχθούν και οι οδηγοί, οι οποίοι στο εξής απαγορεύεται να καπνίζουν εντός του οχήματός τους.

    Η συγκεκριμένη οδηγία αφορά τόσο σε επαγγελματίες οδηγούς -οδηγούς ταξί, λεωφορείων κτλ- αλλά και σε ιδιώτες οδηγούς ΙΧ δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης.

    Σημειώνεται, δε, ότι τα πρόστιμα που προβλέπονται για τους παραβάτες, που δεν θα τηρούν τον αντικαπνιστικό νόμο εντός των οχημάτων τους, είναι ιδιαίτερα τσουχτερά.

    Το σχετικό ρεπορτάζ μετέδωσε το OneTv. Πιο αναλυτικά, επισημαίνεται ότι, για τους οδηγούς των μέσων μαζικής μεταφοράς, το πρόστιμο που προβλέπεται για την περίπτωση της παραβίασης του αντικαπνιστικού νόμου αγγίζει τα 1.500 ευρώ.

    Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προβλέπεται ακόμη και η αφαίρεση του διπλώματος των οδηγών αυτών για ένα μήνα. Χαρακτηριστικό είναι, επίσης, ότι εάν εντός του οχήματος βρίσκεται ανήλικο παιδί, κάτω των 12 ετών, τότε το χρηματικό πρόστιμο εκτοξεύεται αυτόματα στα 3.000 ευρώ.

    Παρόμοια αναμένεται να είναι και τα πρόστιμα που θα προβλεφθούν για τους οδηγούς των ΙΧ. Πιο συγκεκριμένα, για παράβαση της απαγόρευσης καπνίσματος στα αυτοκίνητα, όταν επιβαίνουν ανήλικα (κάτω των 12 ετών), προβλέπεται πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ στον επιβαίνοντα που καπνίζει, ανεξάρτητα από το εάν είναι ο οδηγός. Παράλληλα, για τους οδηγούς που δεν υπακούν στους κανόνες, προβλέπεται η αφαίρεση του διπλώματος, ακόμα και εάν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση, αλλά ο συνεπιβάτης.

    Σύμφωνα με την εγκύκλιο για τον νέο αντικαπνιστικό νόμο, υπογραμμίζεται ότι οι σχετικές απαγορεύσεις αφορούν και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, αλλά και πάσης φύσεως φυτικά προϊόντα για το κάπνισμα.

    Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ που μετέδωσε το OneTv:



    ΣΧΟΛΙΑ