ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Νικόλαου Σαλάτα ζήτησε στο πλαίσιο της υπόθεσης έρευνας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για παράνομες επιδοτήσεις.
Η παραίτηση ζητήθηκε μετά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, που έδωσε διορία 48 ωρών στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ειδικότερα στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα, Ν. Πασχάλη, αντιεισαγγελέα Εφετών, να ανακαλέσει δημόσια τις δηλώσεις του, ειδάλλως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Το πρωί, ο κ. Τσιάρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real έδειξε τη δυσαρέσκειά του για τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ έδωσε έμφαση στην ανάγκη θεσμικής πειθαρχίας, διοικητικού συντονισμού και διαφάνειας, για να διασφαλίζεται η ομαλή ροή των ευρωπαϊκών πόρων προς τους παραγωγούς.
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και διαχειρίζεται περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια ευρώ κοινοτικών πόρων ετησίως.
Στο πλαίσιο της εν εξελίξει έρευνας από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, ο Υπουργός είπε ότι «η ισχυρή πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει διαφάνεια στον ΟΠΕΚΕΠΕ και να διευκολυνθεί κάθε είδους έλεγχος. Δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο να σταματήσουμε μια διαδικασία, η οποία θα οδηγήσει τον Οργανισμό στην επόμενη μέρα», και συμπλήρωσε ότι το ζητούμενο είναι «να φέρουμε κάθαρση στον Οργανισμό». Υπογράμμισε πως έχει ήδη πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, σε πνεύμα απόλυτης συνεργασίας.
«Ουδέποτε η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ παρενέβη ή παρακώλυσε τη διεξαγωγή ελέγχων»
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της διοίκησης του οργανισμού, που απαντούσε σε ανακοίνωση του Γραφείου του Ευρωπαίου Εισαγγελέα, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς ότι «η συγκέντρωση ψηφιακών στοιχείων στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολη και καθυστέρησε σημαντικά μέχρι τις 4:00 σήμερα το πρωί».
Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ «οι οδηγίες προς τους εργαζομένους ήταν να διαθέσουν το σύνολο των στοιχείων, που ζητήθηκαν στις ελεγκτικές αρχές, όπως και έπραξαν» και υποστήριξε ότι όλοι οι εργαζόμενοι παρέμειναν στις θέσεις τους έως τις 4:00 τα ξημερώματα, παρέχοντας κάθε στοιχείο που τους ζητήθηκε.
«Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας και για την προστασία του κύρους του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., της Διοίκησής του αλλά και των υπαλλήλων που συνεργάστηκαν με τις Αστυνομικές Αρχές, καλούμε τον Ευρωπαίο Εισαγγελέα προς επιβεβαίωση των λεγομένων του, να κατονομάσει ποιοι υπάλληλοι του Οργανισμού και με ποιόν τρόπο δεν συνεργάστηκαν ή παρακώλυσαν το έργο της Αστυνομίας, διαφορετικά να ανασκευάσει άμεσα το Δελτίο Τύπου της 20ης Μαΐου επί των ανωτέρω αναγραφόμενων, που επισημάναμε, καθώς δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια» είχε αναφέρει η ανακοίνωση.
Διαβάστε επίσης:
Έξω φρενών ο Κιμ Γιονγκ Ουν: «Εγκληματική ενέργεια» η αποτυχημένη καθέλκυση πολεμικού πλοίου
Γεραπετρίτης από ΟΗΕ: Η προστασία των αμάχων δεν είναι επιλογή, είναι νομική υποχρέωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο: Βουτιά σε χαμηλά δύο εβδομάδων καθώς ο OPEC+ εξετάζει ξανά αύξηση της παραγωγής
- Τουρνάς: Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της De Havilland για τα νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη DHC-515
- Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα με πρωτοβουλίες της θα βρεθεί στο προσκήνιο για να περιοριστούν οι ένοπλες συγκρούσεις
- Κύθνος: Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά
