• Πολιτική

    Τσελέντης προειδοποιεί: Ας είμαστε έτοιμοι για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα -Δύο οι περιοχές υψηλού κινδύνου

    • NewsRoom

    Άκης Τσελέντης. Σεισμολόγος


    Μέσα στο επόμενο εξάμηνο μπορεί να έχουμε μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα, προειδοποιεί ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Ακης Τσελέντης, και διευκρινίζει ότι ήδη υπάρχουν προειδοποιήσεις για δύο συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

    «Η Ελλάδα είναι μια χώρα σεισμογενής. Μπορεί μέσα σε έξι μήνες ή ένα χρόνο να γίνει μια μεγάλη σεισμική δόνηση στη χώρα μας. Πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι», τόνισε ο κ. Τσελέντης.

    Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 επιβεβαίωσε πως υπάρχουν μελέτες πως θα γίνει μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα καθώς και ότι η Πολιτεία έχει ήδη ενημέρωση για χτύπημα του Εγκέλαδου σε δύο συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

    «Υπάρχουν δύο περιοχές οι οποίες είναι εν δυνάμει εστίες σεισμικών δονήσεων και δυστυχώς δεν έχουμε αντισεισμική παιδεία», παρατήρησε ο κ. Τσελέντης και όπως επεσήμανε, στη χώρα μας δεν έχει υπάρξει για καιρό μεγάλος σεισμός, με αποτέλεσμα τα ρήγματα να «μαζεύουν ενέργεια». Σε κάθε περίπτωση όμως, διευκρίνισε, πριν συμβεί, υπάρχουν ενδείξεις ότι επίκειται μία ισχυρή σεισμική δόνηση.

    Ερωτηθείς τέλος, αν το πρόσφατο καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου στην Ιταλία έχει να κάνει κάτι με τη σεισμική δραστηριότητα στη χώρα μας, ο κ. Τσελέντης επανέλαβε πως δεν έχει καμία απολύτως σχέση.

    Διαβάστε ακόμη: Σοκαριστικό άρθρο των New York Times για τις κατασχέσεις στην Ελλάδα: «Είναι σαν ταινία τρόμου»



    ΣΧΟΛΙΑ