• Πολιτική

    Τσαβούσογλου: Ο Ερντογάν ζήτησε από τον Μητσοτάκη συμβιβασμό για την Αν. Μεσόγειο

    • NewsRoom
    Ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου

    Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου


    Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθώς αναφερόμενος στις συναντήσεις του Τούρκου πρόεδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υποστήριξε οι δύο ισχυροί άνδρες συμφώνησαν οι υπουργοί Εξωτερικών να κάνουν προετοιμασία για την «τουρκική μειονότητα στη Θράκη», καθώς επίσης για το τζαμί στην Αθήνα και την ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη.

    Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο TRT, αναφερόμενος στις συναντήσεις μεταξύ Ερντογάν και Μητσοτάκη σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να μάθει να μοιράζεται την Ανατολική Μεσόγειο, όλοι έχουν δικαιώματα.

    «Ο πρόεδρος Ερντογάν είπε στον Μητσοτάκη προσωπικά, εμείς μπορούμε να κάνουμε παρόμοια συμφωνία με εσάς. αρκεί να είστε έτοιμοι να συμβιβαστείτε. Μην κάνετε παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας. Να είστε ειλικρινείς. Να μιλήσουμε. Να μάθετε να μοιράζεστε στην ανατολική Μεσόγειο. Όλοι έχουν δικαιώματα εδώ», ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

    Ερωτηθείς για το τρίτο γεωτρύπανο της Τουρκίας, ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι δεν γνωρίζει πού θα πάει και τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να στείλει και επιπλέον πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη.



    ΣΧΟΛΙΑ