• Πολιτική

    Τσαβούσογλου: Ήρθαμε σε συμφωνία με τον Τραμπ για συνεργασία στη Λιβύη – Η Ελλάδα σκότωσε 3-4 μετανάστες στα σύνορα

    • NewsRoom
    Εμπρηστικός Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες είναι κομπλεξικοί

    Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας


    Συμφωνία στο θέμα της Λιβύης υπάρχει ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία, όπως αναφέρει ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος μάλιστα είπε ότι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ έφτασαν στη συμφωνία κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν τις προηγούμενες ημέρες.

    Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, η συνεργασία θα γίνεται σε επίπεδο υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας αλλά και μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών. Επίσης είπε ότι έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία στα τεχνικά κλιμάκια και πως οι Τούρκοι υπουργοί έχουν λάβει εντολή να συνεργαστούν με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των ΗΠΑ στο θέμα της Λιβύης.

    «Η Αμερική προσπαθεί να έχει έναν πιο ενεργή ρόλο στη Λιβύη. Ο πρόεδρός μας πρότεινε στον Αμερικανό πρόεδρο να συνεργαστούμε Τουρκία και ΗΠΑ μαζί στη Λιβύη και ο Τραμπ ανταποκρίθηκε θετικά. Κι εμείς σε επίπεδο υπουργείων Εξωτερικών, αλλά και σε επίπεδο υπουργείων Άμυνας και μυστικών υπηρεσιών πήραμε την εντολή να συνεργαστούμε. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο. Είναι σημαντικό να υπάρξει μία κοινή ενέργεια για τη σταθερότητα στην περιοχή και για το μέλλον της Λιβύης», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

    Βολές και κατά της Ελλάδος με αφορμή τον θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ

    Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σχολιάζοντας τον θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, είπε ότι τέτοια φαινόμενα απάνθρωπης συμπεριφοράς παρατηρούνται και στην Ευρώπη, φέρνοντας ως παράδειγμα τα «Κίτρινα Γιλέκα» στη Γαλλία και τη συμπεριφορά της Ελλάδας απέναντι στους πρόσφυγες. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατήγγειλε την Ευρώπη ότι κάνει τα στραβά μάτια σε άγριες συμπεριφορές στο όνομα της αλληλεγγύης.

    «Κι η Ελλάδα στα σύνορά μας είδατε πώς συμπεριφέρθηκε στους πρόσφυγες που ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα, πώς συμπεριφέρθηκε; Πέθαναν 3-4 άνθρωποι. Το είδατε».



    ΣΧΟΛΙΑ