• Πολιτική

    Τσακαλώτος σε Σταϊκούρα: Αν διορίσαμε γυναίκα κάποιου βουλευτή, δεν σημαίνει πως δεν ήταν άξια

    • NewsRoom
    Τσακαλώτος

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, πρώην υπουργός Οικονομικών


    Έντονη αντιπαράθεση είχαν κατά τη διάρκεια της ολομέλειας της Βουλής, στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο προκάτοχός του και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αφορμή την «αναξιοκρατία».

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοκρατία και κενό μνήμης, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Σταϊκούρα.

    «Μιλάτε σε εμάς για αξιοκρατία και για κενό μνήμης. Πρόσφατα εγκρίθηκε το νέο εποπτικό συμβούλιο του Υπερταμείου. Δεν θα δείτε στα μέλη σύζυγο δικού μας βουλευτή, όπως κάνατε εσείς. Ούτε θα κάνουμε αυτό που κάνατε εσείς, με διορισμό συνεργάτη υπουργού, πέντε ημέρες μετά τις εκλογές, σε άλλο φορέα, χωρίς δημοσιευμένη προκήρυξη», ανέφερε στην απάντησή του ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε: «Εσείς δεν ήσασταν που θα παραιτούσασταν, αν μειωνόταν το αφορολόγητο; Το μειώσατε και δεν παραιτηθήκατε. Εσείς δεν είπατε ότι το 2017 θα είχατε 2,7% ανάπτυξη και πετύχατε 1,5%; Τη φορολογία επιχειρήσεων ποιος την πήγε από το 26% στο 29%; Την προκαταβολή φόρου στο 100% ποιος την πήγε; Την εισφορά αλληλεγγύης ποιος την μονιμοποίησε;».

    Από την πλευρά του ο κ. Τσακαλώτος επιχείρησε να υπερασπιστεί τις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας πως ακόμα και οι επιλογές συγγενών βουλευτών έγιναν…. αξιοκρατικά. «Οι άνθρωποι της επιλογής μας ήταν εξαιρετικά άξιοι. Αν είναι γυναίκα κάποιου βουλευτή, δεν σημαίνει ότι δεν είναι και άξια. Εμείς τις επιλογές μας τις κάναμε αξιοκρατικά. Εσείς, όπως έχει αποδειχθεί το τελευταίο διάστημα, δεν το κάνετε. Εμείς του ΣΥΡΙΖΑ και ο λαός αξίζουμε καλύτερα».



    ΣΧΟΛΙΑ