• Πολιτική

    Τσακαλώτος: Νεοφιλελεύθερη η δήλωση Κυμπουρόπουλου, «φυσικό επακόλουθο» η αντίδραση Πολάκη

    • NewsRoom
    διαπραγμάτευση Τσακαλώτος

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών


    Κάλυψη στον Παύλο Πολάκη για την αήθη του επίθεση κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου παρείχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, υποστηρίζοντας τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ο οποίος κατηγόρησε τον υποψήφιο της ΝΔ πως ευνοήθηκε από την χρήση των ρυθμίσεων για τους ΑΜΕΑ και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να ζητά «ίσες ευκαιρίες».

    Ο κ. Τσακαλώτος, λίγη ώρα μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφάσισε να παρέμβει στην συζήτηση που έχει ξεσπάσει με αφορμή το υβριστικό μήνυμα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, υποστηρίζοντας πως η δήλωση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου πως δεν ζητά μόρια, επιδόματα και χάρες, αλλά ίσες ευκαιρίες για τα άτομα με αναπηρία» είναι… «νεοφιλελεύθερη»! Αντίθετα, θεωρεί «φυσικό επακόλουθο» την αναίτια επίθεση του Παύλου Πολάκη, προσθέτοντας ωστόσο πως πρέπει να υπάρχουν όρια.

    Αναλυτικότερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρει:

    «Η παρέμβαση του κ. Πολάκη θεωρώ ότι είναι φυσικό επακόλουθο ενός δημοσίου λόγου χωρίς κόκκινες γραμμές, θιασώτες του οποίου υπάρχουν σε όλο το πολιτικό φάσμα. Και εγώ αρκετές φορές έχω παραφερθεί στη Βουλή ακόμα και σε άτομα της αντιπολίτευσης που σέβομαι – δεν τους ονομάζω για να μην τους εκθέσω! Αυτή είναι η λογική της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια.

    Η δήλωση του κ. Κυμπουρόπουλου και εμένα μου φάνηκε υπερβολικά νεοφιλελεύθερη. Οι άνθρωποι με αναπηρία χρειάζονται στήριξη για να είναι σε θέση να έχουν τις ίδιες δυνατότητες που έχουν οι άλλοι πολίτες. Με αυτή την έννοια η στήριξη δεν αποτελεί ούτε δώρα ούτε εύνοια. Και είμαι περήφανος που η δική μας κυβέρνηση πράττει με βάση αυτή την αρχή. Από εκεί και πέρα οι αριστεροί και αριστερές σέβονται και στηρίζουν τους ανθρώπους με αναπηρία όπως και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είτε είναι δεξιοί, είτε κεντρώοι, είτε αριστεροί».

    Υπενθυμίζεται πως στην χυδαία του ανάρτηση, που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θεωρεί «φυσικό επακόλουθο», ο Παύλος Πολάκης ανέφερε: «Αν διεκδικουσες ΙΣΕΣ ευκαιρίες κύριε Κυμπουροπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι (όπως δικαιούνται οι ΑΜΕΑ), ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ να λες αυτά που λες!»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνεχίζει τις αναρτήσεις ο Πολάκης: Τώρα παραδίδει… μάθημα «Αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αμετανόητος Πολάκης: Με λίγα λόγια παληκάρια…

     



    ΣΧΟΛΙΑ