• Πολιτική

    Τσακαλώτος: Δεν έχει μεταβιβαστεί κανένα από τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου

    • NewsRoom
    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών

    Ευκλείδης Τσακαλώτος. Υπουργός Οικονομικών


    Δεν έχει μεταβιβαστεί κανένα από τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή, ενώ επανέλαβε τις προβλέψεις του νόμου που απαγορεύουν ρητά τη μεταβίβαση ακινήτων που συγκαταλέγονται σε μνημεία ή βρίσκονται σε αιγιαλούς, περιοχές Natura κ.τλ. «Ούτε νοσοκομεία, ούτε πλατείες, ούτε αρχαιολογικοί χώροι θα μεταβιβαστούν», δήλωσε.

    Σε ότι αφορά τις συντάξεις ο υπουργός Οικονομικών θύμισε ότι όταν ψηφίστηκε το μέτρο της μείωσης των συντάξεων η αντιπολίτευση έλεγε ότι δεν υπάρχουν αντίμετρα που θα συνοδεύσουν τις περικοπές.

    «Τώρα που φαίνεται ότι υπάρχουν αντίμετρα έχετε πάθει πανικό», δήλωσε. Αναφερόμενος στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης αναφορικά με τη δήλωσή του ότι σε βάθος χρόνου η μη περικοπή των συντάξεων δεν θα επιβαρύνει το ασφαλιστικό σημείωσε ότι «περιμένω τις δικές σας αναλογιστικές μελέτες που δεν θα μιλούν για θνησιμότητα».

    «Δεν είναι σωστό για το δημόσιο διάλογο μια παράταξη να κατηγορεί έναν υπουργό ότι θέλει να πεθάνουν άνθρωποι. Δεν έχω να διορθώσω κάτι από αυτά που είπα», συμπλήρωσε.

    Όπως είπε οι συνθήκες από το 2017, οπότε επιβλήθηκαν τα μέτρα, έχουν αλλάξει. Τότε το ΔΝΤ έλεγε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι το 2019 μόλις 1%. Τώρα λέει ότι θα φτάσουμε στο 3,5%. Είμαστε σε ένα διαφορετικό κόσμο και έχουμε περιθώρια να μην μειώσουμε τις συντάξεις και το αφορολόγητο.

    Δεν έχουμε τελειώσει τη διαδικασία της συζήτησης για τα μέτρα και τα αντίμετρα. Μην βάζετε όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι, δεν θα σας βοηθήσει πολιτικά, συμπλήρωσε

    Τέλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιτέθηκε στο ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι ψάχνει να βρει ένα νήμα που να την συνδέει με την σοσιαλδημοκρατία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στο Υπερταμείο!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Και δημόσια νοσοκομεία στη λίστα ακινήτων που παραχωρούνται στο Υπερταμείο!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θύελλα αντιδράσεων για τη μεταβίβαση μνημείων στο Υπερταμείο – ΝΔ: «Ντροπή για τη χώρα»



    ΣΧΟΛΙΑ