• Ελλάδα

    Τροπολογία Παππά: Σε 20 μέρες η κυβέρνηση ρίχνει “μαύρο” στα κανάλια χωρίς άδεια

    • NewsRoom
    Νίκος Παππάς

    Νίκος Παππάς. πρώην υπουργός Επικρατείας


    Το άμεσο κλείσιμο των τηλεοπτικών σταθμών που δεν εξασφάλισαν άδεια, δρομολογεί με νέα σκληρή τροπολογία η κυβέρνηση. Μετά τη συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζου με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, κατά την οποία ο επιχειρηματίας ζήτησε το άμεσο κλείσιμο των καναλιών, που δεν ανήκουν στη λίστα των υπερθεματιστών, κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την θωράκιση των αδειοδοτούμενων καναλιών και το κλείσιμο όσων δεν κατάφεραν να πάρουν το πράσινο φως.

    Σύμφωνα με τη νέα τροπολογία, πέντε μέρες μετά το ΦΕΚ θα κλείσουν τα κανάλια χωρίς άδεια. Με απλά λόγια, εάν η τροπολογία ψηφιστεί σε μία εβδομάδα, χρειάζεται μία ακόμα περίπου εβδομάδα για να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ ενώ μέσα σε πέντε μέρες (από τη δημοσίευση) θα πρέπει όσοι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν έχουν άδεια, να κλείσουν.

    Σε αντίθετη περίπτωση, η τροπολογία προβλέπει μεταξύ άλλων ποινή φυλάκισης μέχρι και ένα έτος, πρόστιμα ύψους εώς ένα εκατ. ευρώ και κατάσχεση μηχανημάτων.

    -Συγκεκριμένα στις διατάξεις περιλαμβάνονται τα εξής:Επέκταση των διοικητικών και ποινικών κυρώσεων προς την DIGEA και τη διοίκηση του μη αδειοδοτούμενου καναλιού, εφόσον συνεχίζει να εκπέμπει. Ως προς το ποινικό σκέλος, προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως ένα έτος αντί έξι μηνών που προέβλεπε ο αρχικός νόμος Παππά, ενώ στα διοικητικά προβλέπονται πρόστιμα ύψους έως ένα εκατ. ευρώ και κατάσχεση μηχανημάτων.

    -Επιπλέον προστίθεται ρύθμιση που δεν αναγνωρίζει ως φορολογικά έξοδα τη διαφημιστική δαπάνη μιας επιχείρησης σε μη αδειοδοτούμενο κανάλι.

    -Οι τηλεοπτικοί σταθμοί με άδεια έχουν διορία έξι μηνών, προκειμένου να εκπέμπουν σε high definition.

    -Τη θέση του ΕΣΡ αναφορικά με την παροχή βεβαίωσης προς τους αδειοδοτούμενους τηλεοπτικούς σταθμούς, ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου για τον αριθμό των εργαζομένων, τις κτιριακές υποδομές κ.ά. αναλαμβάνει πλέον η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

    Διαβάστε εδώ ολόκληρη την τροπολογία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μαρινάκης χτίζει το πιο σύγχρονο κανάλι: Τα πρόσωπα-κλειδιά που κάνουν τις προσλήψεις

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Hear no evil, see no evil! Γ. Βαρουφάκης: “Δεν ξέρω τι έλεγε ο Τσίπρας με τους Ρώσους για τη δραχμή”

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ