• Πολιτική

    Τρεις ημέρες στην εντατική ο Τζόνσον: Πώς εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του

    • NewsRoom
    Μπόρις Τζόνσον Βρετανία

    Μπόρις Τζόνσον, πρωθυπουργός Ηνωμένου Βασιλείου


    Τρίτη νύχτα στην εντατική πέρασε ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος νοσηλεύεται έπειτα από επιδείνωση των συμπτωμάτων του κορονοϊού.

    Σύμφωνα με υπουργούς της κυβέρνησής του, η κατάστασή του βελτιώνεται.

    Ο 55χρονος ηγέτης των Συντηρητικών παραμένει στην εντατική αλλά η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.

    Ο Τζόνσον μπορεί να ανασηκωθεί και να συνομιλήσει με τους νοσοκόμους του, δήλωσε ο ίδιος υπουργός.

    Είναι σε καλή κατάσταση και δεν διασωληνώθηκε, πρόσθεσε ο ίδιος.

    Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν ο Βρετανός πρωθυπουργός «ανταποκρίθηκε στη θεραπεία».

    Το θέμα που φαίνεται να απασχολεί ιδιαιτέρως την Βρετανία είναι ποιος καλύπτει το κενό εξουσίας και το πότε θα επιστρέψει στα καθήκοντά του.

    Όπως λένε γιατροί, ο κ. Τζόνσον θα βρίσκεται εκτός εργασίας για εβδομάδες ακόμη και μήνες, αν αυτό συμβουλεύσουν οι ειδικοί που τον παρακολουθούν.

    Ως προς το ερώτημα της επιστροφής στα καθήκοντα, ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός θα ακολουθήσει απόλυτα τις συμβουλές της ιατρικής του ομάδας».

    Την ίδια εικόνα για την κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ: «Μόλις μίλησα με εκπροσώπους της Βρετανίας και νομίζω ότι ο μεγάλος πρωθυπουργός τους τα πάει καλύτερα σήμερα ή τουλάχιστον είναι καλύτερα».

    «Σίγουρα είχε ένα σοβαρό κρούσμα, ενώ περνάει ακόμη δύσκολα, αλλά φαίνεται ότι τα πηγαίνει καλύτερα. Αυτό είναι καλό» πρόσθεσε ο Τραμπ.



    ΣΧΟΛΙΑ