• Πολιτική

    Τρεις γιατροί-βουλευτές ρίχνονται στην μάχη κατά του κορονοϊού

    • NewsRoom


    Στη μάχη κατά της πανδημίας ρίχνονται με την επαγγελματική ιδιότητα του γιατρού τρεις βουλευτές, δύο της ΝΔ -ο Χρήστος Κέλλας και ο Κώστας Μπλούχος- και ένας του ΚΚΕ -ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Λαμπρούλης.

    Οι τρεις βουλευτές ζήτησαν από τον πρόεδρο της Βουλής απαλλαγή από τα κοινουλευτικά τους καθήκοντα προκειμένου να ξαναφορέσουν την ιατρική ποδιά.

    Οι κ.κ. Κέλλας και Λαμπρούλης εκλέγονται στην Λάρισα. Ο κ. Κέλλας είναι αναισθησιολόγος -ελεύθερος επαγγελματίας- ενώ ο κ. Λαμπρούλης πνευμονολόγος στο ΓΝ της Λάρισας.

    Οι δύο αυτοί βουλευτές-γιατροί, όπως και ο συνάδελφός τους Κωνσταντίνος Μπλούχος, που είναι χειρουργός και εκλέγεται στη Δράμα, προέρχονται από περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας.

    Ο Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την απόφασή του να θέσει εαυτόν στην διάθεση του Συστήματος Υγείας, ως ιατρός αναισθησιολόγος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Την ώρα που η πατρίδα μας δέχεται μια ασύμμετρη απειλή, χιλιάδες συμπολίτες μας νοσούν καθημερινά, συνάδελφοι υγειονομικοί υπερβάλλουν εαυτούς για να ανταποκριθούν στο έργο τους και τα νοσοκομεία πιέζονται σε μεγάλο βαθμό, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία του Συστήματος Υγείας. Σε αυτό τον πόλεμο δεν περισσεύει κανείς. Υπέρτατη αξία η ανθρώπινη ζωή.

    ΥΓ: Αποποιούμαι του δικαιώματος οποιασδήποτε αμοιβής.»

    Το ΚΚΕ κάλεσε σήμερα τα μέλη του-ιδιώτες γιατρούς να πρωτοστατήσουν στην ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ για να προσφέρουν στη μάχη κατά της πανδημίας.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Λαμπρούλης ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να απαλλαγεί από τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα, απευθύνοντας μάλιστα έκκληση προς τους γιατρούς – εκλεγμένους στο κοινοβούλιο να πράξουν αντίστοιχα.



    ΣΧΟΛΙΑ