• Πολιτική

    Τριαντόπουλος: Δεν έδωσα εγώ εντολή για το μπάζωμα στα Τέμπη

    • NewsRoom
    Χρήστος Τριαντόπουλος, Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

    Χρήστος Τριαντόπουλος, Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας


    Απαντήσεις για το μπάζωμα στον τόπο του δυστυχήματος των Τεμπών έδωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος στη Βουλή, αναφέροντας πως η διαμόρφωση του χώρου έγινε από το συντονιστικό όργανο μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας που επιχειρούσε στο σημείο.

    «Οι ισχυρισμοί δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Το είχα υπογραμμίσει και τον Νοέμβριο το κάνω και τώρα», είπε ο κ. Τριαντόπουλος, απαντώντας στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κώστα Μπούμπα που κάλεσε τον υπουργό να δώσει εξηγήσεις για το μπάζωμα.

    «Οι αρμόδιοι του Συντονιστικού μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής προχώρησαν στην διαμόρφωση του χώρου μετά από ένα τέτοιο τραγικό δυστύχημα. Οι λεπτομέρειες έχουν απαντηθεί από αυτούς που είχαν την υπηρεσιακή ευθύνη ώστε να προχωρήσουν οι έρευνες και να εντοπιστούν τα θύματα. Διαμόρφωσαν τον χώρο όπως οι ίδιοι έκριναν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και τις επιχειρησιακές ανάγκες. Όχι με εντολές.

    Προχώρησαν σε ενέργειες ώστε να ολοκληρώσουν το έργο τους και να προχωρήσουν την έρευνα, να ανταποκριθούν στις ανάγκες οικογενειών. Τίποτα περισσότερο», συνέχισε ο υφυπουργός.

    Απαντώντας παράλληλα σε όσους υποστηρίζουν ότι ο ίδιος έδωσε την εντολή για την διαμόρφωση του χώρου είπε:

    «Δεν έδωσα εντολές για κάτι. Δεν είχα τέτοιο ρόλο. Δεν είχα τέτοιες αρμοδιότητες. Δεν συμμετείχα καν στο συντονιστικό. Δεν αναφέρομαι στο εξώδικο του κ. Αγοραστού άλλωστε το έχει δηλώσει και ο ίδιος. Ήμουν εκεί για να βοηθήσω όσους επιχειρούσαν.

    Τα λέω όλα αυτά με σεβασμό στους συγγενείς των θυμάτων και στην δικαιοσύνη που θα ρίξει φως σε όλα . Μέλημα μας το ποτέ κάνα να γίνει πραγματικότητα».

    Διαβάστε επίσης:

    Συνάντηση Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη ενόψει ευρωεκλογών

    Κασσελάκης: Κέρδισα με το σπαθί μου την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Ο Αλέξης Τσίπρας δεν με βοήθησε

    Στουρνάρας: Υπογράφει Μνημόνιο Συνεργασίας με την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου



    ΣΧΟΛΙΑ