• Πολιτική

    Πανικός μετά τα κότερα για τον Τσίπρα: Επιστρέφει στην Αθήνα και ανακοινώνει πρόωρα το πακέτο παροχών

    • NewsRoom


    Σε πανικό μοιάζει να βρίσκεται πλέον ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αποφάσισε να αλλάξει άρον-άρον το πρόγραμμά του, επιταχύνοντας τις εξελίξεις προκειμένου να ξεπεράσει το κακό πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί εναντίον του τις τελευταίες ώρες.

    Όπως προανήγγειλε από την Ξάνθη, μιλώντας σε προεκλογική ομιλία, ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει την Τρίτη, μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο το προεκλογικό πακέτο παροχών για την επόμενη τετραετία, στο οποίο όπως ανέφερε θα υπάρχουν και μέτρα μόνιμου χαρακτήρα. Λίγο νωρίτερα, με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός είχε κάνει γνωστό πως ακυρώνεται η προγραμματισμένη περιοδεία για την Τρίτη περιοδεία στα Γιάννενα.

    Είναι προφανές πως από τη οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις τόσο για τα γεγονότα στο Μάτι όσο και για τις πολυτελές του διακοπές, στη θαλαμηγό του εφοπλιστή Παναγόπουλου, αλλά και η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή κατά την κατάθεση της πρότασης μομφής προς τον Παύλο Πολάκη, ανάγκασαν τον πρωθυπουργό να αλλάξει άμεσα τη στρατηγική του.

    Άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε στην ομιλία του να απευθυνθεί προσωπικά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας τους βάζει να αναμετρηθούν με την πολιτική τους αξιοπρέπεια. Κάτι που προφανώς δεν άρεσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα, η απουσία του πρωθυπουργού από τη Βουλή, μάλλον ενίσχυσε την εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε στην ομιλία του να υπερασπιστεί για μια ακόμα φορά τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, εξαπολύοντας επίθεση στον αρχηγό της ΝΔ. Ο κ. Τσίπρας εγκάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Δ. για εργαλειοποίηση μιας “άστοχης πολιτικής αντιδικίας” με τον “συμπαθή”, όπως τον χαρακτήρισε, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

    «Το ενδιαφέρον είναι ότι κατέθεσε πρόταση μομφής, θέτοντας ως κεντρικό δίλημμα της προεκλογικής περιόδου τη παράφραση του δικού μας συνθήματος: Με την Ελλάδα των ελίτ ή με την Ελλάδα των πολλών. Και αντικατέστησε τη λέξη ελίτ με τη λέξη Πολάκης», ανέφερε ο κ. Τσίπρας. «Ομολογώ ότι ουδέποτε ποτέ και με κανέναν άλλο αρχηγό η Ν.Δ. είχε φτάσει σε τόσο ρηχό πολιτικό επίπεδο και τόσο φτηνό μιμητισμό… Και έβαλε τους πολλούς σε αντιπαράθεση όχι με τις ελίτ των οποίων είναι εκπρόσωπος, αλλά με τον Πολάκη. Λες και η βασική αντίθεση συμφερόντων των πολλών δεν είναι με την ολιγαρχία που ο ίδιος εκπροσωπεί αλλά με τον Πολάκη. Επιχειρεί εξοργιστική εργαλειοποίηση».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μητσοτάκης για Πολάκη: «Τι σχέση έχει η κρητική λεβεντιά με έναν θρασύδειλο πολιτικό τραμπούκο;»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Πολάκης απάντησε στον Μητσοτάκη: Όλοι κατάλαβαν πως είναι φοβισμένος πολιτικός αρχηγός



    ΣΧΟΛΙΑ