• Πολιτική

    Τραμπ: Θα μάθετε σύντομα αν θα βομβαρδίσουμε το Ιράν

    • NewsRoom
    Τραμπ


    Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ερωτηθείς αν θα βομβαρδίσει το Ιράν, απάντησε: «Σύντομα θα το μάθετε». Η εν λόγω δήλωση του Αμερικανού πρόεδρου έρχεται ως συνέχεια της προηγούμενης λακωνικής ανάρτησής του στο Twitter, στην οποία ανέφερε ότι: «Το Ιράν έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος», αναφερόμενος στην κατάρριψη αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους από το Ιράν.

    Νωρίτερα, Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι τα συντρίμμια από το αμερικανικό drone που καταρρίφθηκε από το Ιράν βρίσκονται σε διεθνή ύδατα στα Στενά του Χορμούζ και στην περιοχή αυτήν έχουν σταλεί ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ.

    Η εν λόγω δήλωση έρχεται σε αντιδιαστολή με τον ισχυρισμό του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών, Μοχαμάντ Ζαρίφ, ο οποίος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι λένε ψέματα ότι το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τις ιρανικές δυνάμεις σε διεθνή ύδατα.

    Η Τεχεράνη ισχυρίζεται ότι κατέρριψε το drone πάνω από την επαρχία Χορμοζγκάν, στο νότιο Ιράν, με έναν πύραυλο τύπου «3 Khordad» ιρανικής κατασκευής.



    ΣΧΟΛΙΑ