• Πολιτική

    Τραμπ: Εξετάζουμε σοβαρά την επιβολή κυρώσεων στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων

    • NewsRoom


    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είχε «πολύ καλές» συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα, ωστόσο, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, η Ουάσιγκτον θα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο επιβολής δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων.

    «Αναμένουμε ότι θα καταφέρουμε να συμφωνήσουμε με την Ευρώπη. Και εάν δεν συνάψουμε μια συμφωνία, θα εξετάσουμε οπωσδήποτε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο επιβολής δασμών στις εισαγωγές οχημάτων», είπε ο Τραμπ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

    Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η εφημερίδα Washington Post έγραψε ότι η διοίκηση Τραμπ απείλησε να επιβάλει δασμούς 25% στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων, εάν η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία δεν κατηγορήσουν επισήμως το Ιράν για παραβίαση της συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμά του.

    Τραμπ για την δίκη του: «Είναι το ίδιο κυνήγι μαγισσών που διαρκεί χρόνια και ειλικρινά είναι επαίσχυντο»

    Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε τη δίκη για την παραπομπή του «φάρσα» και «κυνήγι μαγισσών». Στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν αμέσως μετά την άφιξή του στο Νταβός, γιατί δεν ήταν στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο Τραμπ απάντησε: «Ερχόμαστε να συναντήσουμε παγκόσμιους ηγέτες, τους πιο σημαντικούς ανθρώπους το κόσμου και θα γυρίσουμε στις ΗΠΑ φέρνοντας φοβερές οικονομικές υποθέσεις».

    «Τα υπόλοιπα είναι απλά φάρσα. Είναι το ίδιο κυνήγι μαγισσών που διαρκεί χρόνια και ειλικρινά είναι επαίσχυντο», τόνισε.



    ΣΧΟΛΙΑ