ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να προστατεύσει τα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό μέχρι την ανέγερση ενός τείχους στην αμερικανική μεθόριο και έως να υπάρξει «η κατάλληλη ασφάλεια».
«Θα κάνουμε πράγματα με τον στρατό… Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας με τις ένοπλες δυνάμεις μας. Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα» επισήμανε ο μεγιστάνας μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, έπειτα από μια συνάντηση που είχε με ηγέτες χωρών της Βαλτικής, προσθέτοντας ότι συζήτησε την ιδέα με τον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις.
Επιπλέον, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος καταφέρθηκε για μία ακόμη φορά κατά του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα «ο οποίος έκανε αλλαγές με αποτέλεσμα απλά την απουσία των συνόρων».
Τις τελευταίες ημέρες ο Ντόναλντ Τρμαπ επέκρινε με δριμύτητα το Μεξικό λέγοντας ότι άφησε περισσότερους από 1000 μετανάστες από την Κεντρική Αμερική να κατευθυνθούν προς τις ΗΠΑ, όπου πολλοί ελπίζουν ότι θα ζητήσουν να τους χορηγηθεί άσυλο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος διατύπωσε την εκτίμηση ότι αυτό το «καραβάνι» νομιμοποιεί την ανέγερση του τείχους που ο ίδιος επιζητά στα σύνορα μεταξύ του Μεξικού και των ΗΠΑ.
«Εάν (αυτό το καραβάνι) φθάσει στα σύνορά μας, οι νόμοι μας θα είναι τόσο αδύναμοι και παθητικοί (…) θα είναι σαν να μην έχουμε σύνορα» υπογράμμισε σήμερα ο μεγιστάνας.
«Έχουμε ανάγκη από ένα τείχος που θα έχει μήκος 1.100-1.300 χλμ», κατά μήκος των συνόρων, συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς από το Πεντάγωνο, ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου απάντησε ότι δεν είναι ενήμερος σχετικά με το ενδεχόμενο ανάπτυξης του στρατού στα σύνορα, ωστόσο αυτού του είδους οι επιχειρήσεις έχουν ήδη γίνει στο παρελθόν.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πάιατ: Οι ΗΠΑ θεωρούν τη θέση της Ελλάδας κρίσιμη και μοναδική στον κόσμο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντίποινα από την Κίνα: Επιβολή δασμών σε 128 προϊόντα ΗΠΑ
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ να αποχωρήσουν σύντομα από τη Συρία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αμπντούλ Ελ Σαγέντ: Ο υποψήφιος της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών που επικράτησε στην εσωκομματική εκλογή στο Μίσιγκαν
- Toyota C-HR: Μια ιστορία ανατροπής και επιτυχίας
- Ευρωαγορές: Τρίτη μέρα ιστορικών ρεκόρ για τον Stoxx 600 – Μικρές απώλειες για τον DAX
- Google: Ο Ντέμης Χασάμπης νέος πρόεδρος της DeepMind και επικεφαλής επιστήμονας της Alphabet
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.