• Πολιτική

    Τουρκία: Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο από περιστατικά νοθείας στις εκλογές


    Για μια ακόμα φορά, αρκετά ήταν τα περιστατικά νοθείας που καταγράφηκαν κατά τις διπλές εκλογές στην Τουρκία, επαναλαμβάνοντας το φαινόμενο που εμφανίστηκε το 2017 με το δημοψήφισμα για τις αρμοδιότητες του Τούρκου Προέδρου.

    Παρά τα μέτρα που είχαν πάρει τόσο η αντιπολίτευση όσο και ΜΚΟ αλλά και απλοί πολίτες,  τα τουρκικά ΜΜΕ και κυρίως το διαδίκτυο γέμισαν με βίντεο από περιπτώσεις που στελέχη του κυβερνώντος κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπάθησαν να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα της κάλπης.

    Είναι χαρακτηριστική η καταγγελία του μεγαλύτερου κόμματος της Αντιπολίτευσης στην Τουρκία, για την περίπτωση της Σανλιούρφα, όπου εμφανίστηκε κάλπη η οποία περιείχε ήδη, πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, μια εκατοστή ψηφοδέλτια του κόμματος AKP. Η συγκεκριμένη περίπτωση καταγράφηκε από την κάμερα και ανέβηκε από χρήστες στο Twitter.

    Στο παρακάτω βίντεο, οι πολίτες σταματούν έναν άντρα ο οποίος κρατά ήδη σφραγισμένους φακέλους με ψηφοδέλτια, πριν ακόμα μπει στο κτήριο του σχολείου για να ψηφίσει.

    Στο Λύκειο Çağdaşkent της Μερσίνας υπήρξαν καταγγελίες ότι ο λυκειάρχης εμφανίστηκε για δεύτερη φορά να ψηφίσει, μαζί με κάποιους «δικούς του», σύμφωνα με τη Sol Haber, κρατώντας μάλιστα δύο τσάντες ψηφοδέλτια.

    Λίγο μακρύτερα, στο δημοτικό σχολείο του Ντιγιάρμπακιρ, ένας ψηφοφόρος καταγράφει επίσης έναν άλλο, να κρατά ήδη σφραγισμένους, περί τους 1.000 φακέλους. Οι επιτροπές κατοίκων που σχηματίστηκαν για να σταματήσουν αυτά τα περιστατικά τους έπιασαν καθώς προσπαθούσαν να μπουν μέσα και τους έδιωξαν, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τουρκικής εκλογές: Απόπειρες νοθείας καταγγέλλει η αντιπολίτευση – Γεμάτες κάλπες με ψηφοδέλτια του Ερντογάν!



    ΣΧΟΛΙΑ