• Πολιτική

    Τουρκία: Στον Τραμπ οι ελπίδες της Άγκυρας, σε περίπτωση κυρώσεων για τα S-400 από το Κογκρέσο

    • NewsRoom
    Τραμπ Ερντογάν


    Σε μια πιθανή εξαίρεση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στρέφει τις ελπίδες της η Άγκυρα, προκειμένου να την προστατεύσει από τις πιθανές κυρώσεις που ενδέχεται να αποφασίσει το Κογκρέσο με αφορμή την αγορά του αντιπυραυλικού ρωσικού συστήματος S-400.

    Οι ΗΠΑ απειλούν να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία, εφόσον προχωρήσει η αγορά. Την ίδια ώρα η Άγκυρα επιμένει ότι η συμφωνία αυτή δεν θα έπρεπε να οδηγήσει σε κυρώσεις γιατί η Τουρκία δεν είναι εχθρός των ΗΠΑ και παραμένει δεσμευμένη στο ΝΑΤΟ.

    «Αν φτάσουμε εκεί, δηλαδή στις κυρώσεις που προτείνονται από το Κογκρέσο, φυσικά αναμένουμε ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα χρησιμοποιήσει την εξουσία του για να εξαιρέσει» την Τουρκία, είπε ο εκπρόσωπος της Τουρκικής κυβέρνησης Ιμπραχίμ Καλίν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον.

    Όταν ρωτήθηκε αν ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αφήσει ρητώς να εννοηθεί ότι θα δώσει εξαίρεση στην Τουρκία, ο Καλίν απάντησε αρνητικά. «Δεν μπορώ να πω ότι το έχει κάνει. Αυτό είναι το μήνυμα που μεταφέρουμε», είπε.

    Στην ερώτηση τι θα έκανε η Τουρκία στην περίπτωση που ο Τραμπ απέφευγε να χορηγήσει αυτήν την εξαίρεση, ο Καλίν είπε ότι η χώρα του θα περιμένει να δει την έκταση των κυρώσεων, όμως ελπίζει πως δεν θα φτάσει σε αυτό το σημείο. «Οι απειλές και οι κυρώσεις θα ήταν πολύ αντιπαραγωγές, θα γύριζαν μπούμερανγκ και δεν θα είχαν θετικά αποτελέσματα», πρόσθεσε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ικανοποίηση στη Μόσχα για την «σθεναρή» στάση της Τουρκίας με τους S-400

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυστηρό μήνυμα του νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Άγκυρα: Θα υλοποιήσουμε τις προειδοποιήσεις για τους S-400



    ΣΧΟΛΙΑ