• Πολιτική

    Τουρκία: Σύγχυση μετά από ανάρτηση στον λογαριασμό του Αλμπαϊράκ για την παραίτησή του από το Υπουργείο Οικονομικών

    • NewsRoom

    Μπεράτ Αλμπαϊράκ


    Σύγχυση επικρατεί στην Τουρκία μετά την ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό στο Instagram του Υπουργού Οικονομικών και γαμπρού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, της δήλωσής παραίτησής του από τη θέση.

    Η είδηση που έκανε τον γύρο του κόσμου δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ στα τουρκικά ΜΜΕ κυκλοφόρησε μια εικόνα από φερόμενο λογαριασμό του Αλμπαϊράκ στο Twitter, σύμφωνα με την οποία υποστήριζε πως έπεσε θύμα hacking. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος λογαριασμός δεν υπάρχει.

    Η YeniSafak, πάντως, μετέδωσε την είδηση για την παραίτηση του Τούρκου ΥΠΟΙΚ στην αγγλική έκδοση του λογαριασμού της στο Twitter, ως έκτακτη είδηση, ωστόσο, δεν την κοινοποίησε στον τουρκικό λογαριασμό της.

    Την ίδια ώρα, δύο εκπρόσωποι του Άλμπαϊρακ επιβεβαίωσαν στο Bloomberg πως ο λογαριασμός του Instagram, στον οποίο δημοσιεύθηκε η γραπτή δήλωση του υπουργού Οικονομικών, ανήκει πράγματι στον γαμπρό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ωστόσο δήλωσαν πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την αυθεντικότητα της δήλωσης.

    Στην δήλωση που ανέβηκε στο Instagram ο Αλμπαϊράκ εμφανίζεται να παραιτείται από τη θέση λόγω «προβλημάτων υγείας», προσθέτοντας πως θέλει να αφιερώσει χρόνο στην οικογένειά του.

    Η είδηση της παραίτησης του Αλμπαίράκ έρχεται λίγο μετά την καρατόμηση του κεντρικού τραπεζίτη της Τουρκίας από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ, γεγονότα που αναμένεται να ασκήσουν μεγάλη πίεση στην ήδη δοκιμαζόμενη τουρκική λίρα, η οποία σημειώνει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.



    ΣΧΟΛΙΑ