Νέα ένταση στις σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας μετά την απόφαση Ερντογάν.
Η Άγκυρα κρατά ψηλά την ένταση στο Αιγαίο, καθώς μετά την επιθετική ρητορική, το μπαράζ υπερπτήσεων και παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, επανέρχεται στην τακτική των παράνομων ΝAVTEX για υδρογραφικές έρευνες ακόμη και στο κέντρο του Αιγαίου.
Μετά την αποστολή του Yunus, σύμφωνα με την ΕΡΤ εκδόθηκε νέα παράνομη NAVTEX από τον Σταθμό της Σμύρνης για υδρογραφικές έρευνες του ερευνητικού σκάφους TSG Cesme σε δυο περιοχές στο κέντρο του Αιγαίου δυτικά του 25ου μεσημβρινού μεταξύ Σκύρου – Άη Στράτη και Λέσβου. Οι έρευνες θα διεξαχθούν από σήμερα μέχρι τις 14 Ιουνίου.
Στην περιοχή αυτή το δικαίωμα για έκδοση αναγγελιών ανήκει στην Ελλάδα και καθώς πρόκειται για υδρογραφικές έρευνες που δεν αφορούν την υφαλοκρηπίδα, εκτιμάται ότι είναι μία ακόμα προσπάθεια της Τουρκίας να προκαλέσει αλλά και να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά της Ελλάδας.
Διαβάστε επίσης
Ερντογάν: Αμετακίνητος για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ – «Δεν μπορούμε να πούμε ναι»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ: Είμαι υπέρ της αναδιάρθρωσης γιατί θέλω να επιβιώσει ο Οργανισμός – Έγιναν λάθη στην επικοινωνία
- Πανελλαδική 48ωρη απεργία νοσοκομειακών γιατρών από σήμερα – Σε απεργία και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία
- Όλγα Κεφαλογιάννη: «Ενισχύεται σταθερά η ζήτηση από την Βρετανία, με σημαντική αύξηση στις αφίξεις και ιδίως στα τουριστικά έσοδα»
- Δείτε Live την 6η σύνοδο της Διατλαντικής Συνεργασίας για την Ενέργεια