• Κοινωνία

    Τουρκία: Κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης για τη Γαλατασαράι

    • NewsRoom
    Τουρκία: Κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης για τη Γαλατασαράι


    Συνεχίζεται το «διπλωματικό επεισόδιο» με αφορμή την αποχώρηση της τουρκικής ομάδας Γαλατασαράι από την Ελλάδα, καθώς της απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα επειδή ακολούθησε πιστά το πρωτόκολλο για τον κορονοϊό, με τη γειτονική χώρα μάλιστα να καλεί τον Έλληνα πρέσβη για εξηγήσεις.

    Σύμφωνα με το Anadolu, στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας για το θέμα που δημιουργήθηκε με την ποδοσφαιρική ομάδα της Γαλατάσαράι, κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα.

    Σε ανακοίνωση, μάλιστα, η Άγκυρα βρίσκει την ευκαιρία να κατηγορήσει την Ελλάδα για «αυθαίρετες ενέργειες» και «κακομεταχείριση» αλλά και αγενή συμπεριφορά.

    Δήλωση, μέσω Twitter, έκανε και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη» στάση της Ελλάδας.

    Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

    Η ποδοσφαιρική ομάδα της Γαλατάσαραϊ πήγε στην Αθήνα με ιδιωτική πτήση για ένα φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

    Απέχει πολύ από την ευγενική συμπεριφορά και την καλή πίστη να μην θεωρούνται έγκυρα τα μοριακά τεστ που διεξήχθησαν από την ομάδα μας και τα οποία είναι αρνητικά με αποτέλεσμα να ζητηθεί από την ομάδα να υποβληθεί εκ νέου σε έλεγχο.

    Λόγω αυτής της αυθαίρετης ενέργειας και της κακομεταχείρισης η ομάδας μας δικαίως επέστρεψε στη χώρα μας χωρίς να μπει στην Ελλάδα.

    Το γεγονός ότι η Ελλάδα υποδέχθηκε μια από τις κορυφαίες ομάδες της χώρας με τέτοια συμπεριφορά δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή απέναντι στη χώρα μας ακόμα και στο πεδίο των σπορ.

    Διαβάστε επίσης:

    Διπλωματικό επεισόδιο με Γαλατασαράι: Δεν δέχτηκε έλεγχο για κορονοϊό στο Ελ. Βενιζέλος, επέστρεψε στην Τουρκία



    ΣΧΟΛΙΑ