• Πολιτική

    Τουλουπάκη σε Προανακριτική: “Παρανομεί όποιος κατέχει ή διαρρέει τα έγγραφα του FBI για τη Novartis”

    Ελένη Τουλουπάκη


    Ποινικές ευθύνες ενδέχεται να έχουν όσοι διαρρέουν ή χρησιμοποιούν απόρρητα έγγραφα του FBI για τη Novartis, προειδοποιεί η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς.

    Αφορμή ένα νέο αίτημα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που έφτασε χθες στην Ελένη Τουλουπάκη, μετά την άρνηση της τελευταίας να αποστείλει τα έγγραφα του FBI, επικαλούμενη ρήτρες και διεθνείς συμβάσεις.

    Μόνο που σε αυτό το νέο αίτημα της Προανακριτικής της Βουλής ζητούνται έξι συγκεκριμένα έγγραφα, με τους αριθμούς πρωτοκόλλου τους και τις αντίστοιχες ημερομηνίες.

    Εισαγγελικές πηγές λένε ότι τα στοιχεία αυτά είναι σε γνώση μόνο της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

    Στον “πόλεμο” διά… αλληλογραφίας που συνεχίζεται, η κα Τουλουπάκη  απέστειλε έγγραφη απάντηση στην Επιτροπή, την οποία κοινοποιεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

    Στο έγγραφο της η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς απαντά ξανά αρνητικά στη διαβίβαση των εγγράφων και σύμφωνα με πληροφορίες, επισημαίνει ότι οποίος έχει στην κατοχή του αυτά τα έγγραφα του FBI ή γνωστοποίησε στην Επιτροπή στοιχεία από αυτά ( όπως τους αριθμούς πρωτοκόλλου) ή όποιος παρείχε αντίγραφα στην Επιτροπή, ενδεχομένως έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα.

    Η εισαγγελέας επαναλαμβάνει στο έγγραφο της ότι είναι υποχρέωση της Ελλάδας να σεβαστεί τη σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ , η οποία επιβάλλει περιορισμούς στη χρήση εγγράφων και μόνο με προηγούμενη συγκατάθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.



    ΣΧΟΛΙΑ