• Πολιτική

    Το ΣτΕ θα κρίνει τον Μουφτή της Ξάνθης και της Κομοτηνής

    Μουφτής

    Στα αριστερά ο Μουφτής Ξάνθης Μεχμέτ Σινίκογλου και στα δεξία ο Μουφτής Κομοτηνής Τζαμαλί Μέτσο


    Να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές οι υπουργικές αποφάσεις “αποπομπής” τους ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι Μουφτήδες της Ξάνθης και της Κομοτηνής, Μεχμέτ Σινίκογλου και Τζαμαλί Μέτσο αντίστοιχα .

    Οι προσφυγές τους συζητήθηκαν σήμερα στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με τους δικηγόρους τους να υποστηρίζουν ότι κακώς παύθηκαν από τα καθήκοντα τους τον περασμένο Αύγουστο, με αποφάσεις του υπουργού Παιδείας.

    “Η παύση τους είναι αντισυνταγματική, αντίθετη στη Σύμβαση της Λοζάνης και στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία που προστατεύουν τη θρησκευτική ελευθερία και καθιερώνουν την ισότητα μεταξύ των μειονοτήτων”, ανέφεραν οι δικηγόροι, τονίζοντας ότι “οι Μουφτήδες δεν υπάγονται στον Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και δεν έχουν όριο αποχώρησης το 67ο έτος”.

    Από την πλευρά του, το Ελληνικό Δημόσιο, δια του δικηγόρου του, υποστήριξε ότι “ο Μουφτής κατέχει θέση αντίστοιχη με αυτή του γενικού διευθυντή του Δημόσιου τομέα, έχει υποχρεώσεις δημοσίου υπαλλήλου και αντιμετωπίζεται ως δημόσιος υπάλληλος”

    Η Ολομέλεια τους ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της μέσα στους επόμενους μήνες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Μάχη» στο ΣτΕ για τα «δώρα» των Δημοσίων Υπαλλήλων: Τι υποστήριξε το Δημόσιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Κυβερνητική πρόταση-κοροϊδία για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού



    ΣΧΟΛΙΑ