• Πολιτική

    Το ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει απρεπή τον Γεωργιάδη που αποκάλεσε τον Ανδρουλάκη …Ωραία Ελένη!

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης

    Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης


    Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) και τον Άδωνι Γεωργιάδη για τους χαρακτηρισμούς κατά του Νίκου Ανδρουλάκη που χρησιμοποίησε στη βουλή ο υπουργός.

    Με εκτενές σχόλιο του Γραφείου Τύπου, το ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι ήταν απρεπείς οι επικρίσεις του υπουργού Ανάπτυξης προς τον Νίκο Ανδρουλάκη ενώ τον κατηγορεί για διαστρέβλωση στοιχείων της Eurostat για να στηρίξει τις επιθέσεις του.

    Το ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι «συμμετέχει με ρεαλιστικές προτάσεις στον δημόσιο διάλογο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, της ακρίβειας και των συνεπειών της κλιματικής κρίσης. Ο Πρόεδρος και η Κοινοβουλευτική Ομάδα διαβουλεύτηκαν με το σύνολο των θεσμικών φορέων της αγοράς και της εργασίας. Διαμόρφωσαν ένα μίγμα βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων και κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση για το ζήτημα της ακρίβειας».

    Στην ανακοίνωση του το ΚΙΝΑΛ, τονίζει ακόμη  ότι «απέναντι σε αυτήν την υπεύθυνη στάση, ο αρμόδιος Υπουργός κ. ‘Αδωνις Γεωργιάδης επέλεξε ξανά σήμερα μέσα στη Βουλή να καταφύγει σε «πόλεμο εντυπώσεων».

    Επιτέθηκε με απρέπεια στον Πρόεδρο του Κινήματος Ν. Ανδρουλάκη, ενώ μέχρι χθες η κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης έδιναν μαθήματα ήθους με αφορμή το περιστατικό Πολάκη. Διαστρέβλωσε κρίσιμα στοιχεία και οικονομικούς δείκτες, ακόμη και της ίδιας της Eurostat. Κατέφυγε στη γνωστή τακτική του: διαρκείς ειρωνείες και συνεχής ευτελισμός της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Ο κ. Πρωθυπουργός είναι υπόλογος για το ύφος και τη συμπεριφορά των μελών του Υπουργικού του Συμβουλίου, που συστηματικά και συντεταγμένα υποβαθμίζουν τον δημόσιο διάλογο.

    Την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και μικρομεσαίες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, η Κυβέρνηση της πολιτικής και τεχνοκρατικής ανεπάρκειας επιλέγει τον εύκολο δρόμο της τοξικής αντιπαράθεσης και της ακραίας πόλωσης. Βολεύεται με συγκρούσεις χωρίς περιεχόμενο γιατί δεν έχει απαντήσεις στα αληθινά προβλήματα του λαού», καταλήγει το σχόλιο του ΚΙΝΑΛ.

    Η επίθεση του Γεωργιάδη

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης την Πέμπτη το πρωί στη βουλή συνέχισε την επίθεση στο ΚΙΝΑΛ για την επαμφοτερίζουσα στάση της Χαριλάου Τρικούπη στις πρόσφατες εντάσεις που προκλήθηκαν, τόσο με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη όσο και με τις αναφορές στη λεγόμενη «σκευωρία» της Novartis.  Αυτή τη φορά όμως, προχώρησε σε προσωπικές επιθέσεις  κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, τον οποίο έφτασε στο σημείο να συγκρίνει με την ομηρική Ωραία Ελένη!

    Την επίθεση έκανε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει το ΚΙΝΑΛ για το «τσουνάμι» ακρίβειας. Ο υπουργός Ανάπτυξης κατηγόρησε το κόμμα για «λαϊκισμό χειρίστου είδους» και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα, με τη μείωση των φόρων, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, με τα οικονομικά μέτρα στήριξης – έχει ήδη αντιμετωπίσει σε επίπεδο τσέπης το πρόβλημα της ακρίβειας και θα συνεχίσει και το 2022». Αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης επιτέθηκε προσωπικά στον αρχηγό του ΚΙΝΑΛ χρησιμοποιώντας έναν ευφάνταστο παραλληλισμό για να αναφερθεί στην στρατηγική που ακολουθεί , σχολιάζοντας πως μοιάζει με την «Ωραία Ελένη» από το έπος του Ομήρου.

    «Είναι καλή συνταγή αλλά για λίγο», είπε ο κ. Γεωργιάδης, για να συμπληρώσει: «Εγώ την ονομάζω “η συνταγή της Ωραίας Ελένης”. Ο Όμηρος στην Ιλιάδα δεν έχει οποιουδήποτε είδους περιγραφή της Ωραίας Ελένης. Αν είναι ξανθιά ή μελαχρινή, κοντή ή ψηλή. Ο κάθε Έλληνας ονειρεύεται την Ωραία Ελένη όπως επιθυμεί. Είναι καλό για την ποίηση. Βοηθάει και στην πολιτική για λίγο. Δεν λες τίποτα για τη Novartis, λες κάτι φληναφήματα για την Πορτογαλία, αλλά με το πρώτο άρθρο σε τσακώσαμε. Γιατί σου αρέσει η Πορτογαλία του 1,3, αλλά όχι η Ελλάδα του 1,2 (πληθωρισμό)», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, προκαλώντας αντιδράσεις από τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.



    ΣΧΟΛΙΑ