• Πολιτική

    Το υπουργείο Άμυνας διαψεύδει τις κατηγορίες ΠΟΕΔΗΝ για λάθη στην περισυλλογή των πυρόπληκτων


    Διαψεύδει το Υπουργείο Άμυνας τους ισχυρισμούς της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία κατηγορεί το υπουργείο για σοβαρά λάθη και παραλήψεις κατά  την περισυλλογή των πυρόπληκτων και την περίθαλψη των εγκαυματιών από το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι.

    Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν νωρίτερα ότι το υπουργείο έστειλε σκάφη για να περισυλλέξουν τους πυρόπληκτους ώρες μετά την άφιξή τους, χωρίς να συνοδεύονται από γιατρούς για να κάνουν τη διαλογή στην επιβίβαση, με αποτέλεσμα να προηγηθούν οι πιο δυνατοί και όχι οι τραυματίες. Την ίδια στιγμή, τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία ήταν σε επιφυλακή χωρίς τελικά να διακομισθεί ούτε ένας εγκαυματίας αν και οι ανάγκες ήταν τεράστιες.

    Σε απάντησή του, το Υπουργείο Άμυνας κάνει λόγο για ψεύδη.

    «Με ψευδείς ισχυρισμούς και χωρίς ντροπή, η κατευθυνόμενη ΠΟΕΔΗΝ επιτίθεται στις Ένοπλες Δυνάμεις για να πλήξη τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

    Τα στοιχεία όμως τη διαψεύδουν. Η Φρεγάτα «ΕΛΛΗ» όχι μόνο κατέπλευσε έγκαιρα στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Αττικής, αλλά ανέλαβε το έργο συντονισμού των υπολοίπων πλωτών μέσων που βρίσκονταν στην περιοχή.

    Όσον αφορά την κατανομή των εγκαυματιών και των τραυματιών στα νοσοκομεία, η ΠΟΕΔΗΝ γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

    Τα στρατιωτικά νοσοκομεία ετέθησαν σε άμεση ετοιμότητα. Το Υπουργείο Υγείας ζήτησε μόνο τη διάθεση δύο ασθενοφόρων. Νοσηλεύτηκαν 14 περιστατικά όπως ζητήθηκε»., αναφέρει το υπουργείο στη σχετική ανακοίνωση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία: Σοβαρά λάθη του ΥΠΕΘΑ στην περισυλλογή των πυρόπληκτων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προχωρά η διαδικασία ταυτοποίησης: DNA από 71 συγγενείς αγνοούμενων και από 80 σορούς έχει παραλάβει η ΕΛΑΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τμήμα Γεωλογίας Καποδιστριακού: 10 πορίσματα από τη φονική φωτιά στην Ανατολική Αττική



    ΣΧΟΛΙΑ