• Ροή Ειδήσεων

    Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία: Σοβαρά λάθη του ΥΠΕΘΑ στην περισυλλογή των πυρόπληκτων

    • NewsRoom


    Για σοβαρά λάθη και παραλήψεις κατά  την περισυλλογή των πυρόπληκτων και την περίθαλψη των εγκαυματιών από το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι κατηγορεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

    Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, το υπουργείο έστειλε σκάφη για να περισυλλέξουν τους πυρόπληκτους ώρες μετά την άφιξή τους, χωρίς να συνοδεύονται από γιατρούς για να κάνουν τη διαλογή στην επιβίβαση, με αποτέλεσμα να προηγηθούν οι πιο δυνατοί και όχι οι τραυματίες. Την ίδια στιγμή, τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία ήταν σε επιφυλακή χωρίς τελικά να διακομισθεί ούτε ένας εγκαυματίας αν και οι ανάγκες ήταν τεράστιες.

    «Ο κος Καμμένος αυτοαποθεώνεται ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) τα έκανε όλα τέλεια στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας στην Ανατολική Αττική, την Δευτέρα, 23/7/2018.

    Μάλιστα ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΘΑ ότι εκείνη την ημέρα τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία ήταν σε επιφυλακή. Η πραγματικότητα είναι ότι υπήρξε ανικανότητα και ανεπάρκεια στη διαχείριση της κρίσης και ειδικότερα των εγκαυματιών και τραυματιών από τη φωτιά. Στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία που υποτίθεται ότι ήταν σε ετοιμότητα, δεν διακομίσθη ούτε ένας εγκαυματίας ή τραυματίας από τις πυρκαγιές, παρόλο που ήταν πιο κοντά στη φωτιά απ’ ότι ο Ευαγγελισμός και το Σισμανόγλειο», τονίζει η Ομοσπονδία.

    Παράλληλα, καταγγέλλει ότι, σύμφωνα με τους τραυματίες και εγκαυματίες που διακομίστηκαν στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ Νοσοκομείο τα πρώτα σκάφη του στρατού και του λιμενικού τους πλησίασαν έξι ώρες μετά, αφού μάλιστα είχαν πρώτα φτάσει τα ιδιωτικά.

    «Το χειρότερο όλων είναι ότι ο κος Καμμένος δεν φρόντισε τα σκάφη του στρατού και του Λιμενικού να συνοδεύονται από ένα στρατιωτικό γιατρό για να κάνει την διαλογή των πυρόπληκτων που επέβαιναν στα σκάφη», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνοντας ότι τα σκάφη στάθηκαν 10 μέτρα μέσα στο νερό της θάλασσας, με αποτέλεσμα όποιος πυρόπληκτος ήταν πιο γρήγορος και πιο δυνατός  να φθάνει και να επιβιβάζεται πρώτος, ενώ η φρεγάτα έφθασε στις 4 το πρωί, όταν όλα είχαν πλέον τελειώσει.



    ΣΧΟΛΙΑ