• Ελλάδα

    Το διπλό μήνυμα που στέλνει ο Μητσοτάκης για τις μαζικές προσλήψεις στο Δημόσιο

    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της ΝΔ


    Ιδιαίτερα θορυβημένος από την πρωτοφανή έκταση των αδιαφανών προσλήψεων συγγενών, φίλων και λοιπών “ημετέρων” του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημόσιο εμφανίζεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, αναδεικνύοντας σε προτεραιότητά του το θέμα της εξυγίανσης της δημόσιας διοίκησης, την οποία θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να “αλώσει” με δικούς του ανθρώπους, ώστε να ναρκοθετήσει το έργο της επόμενης κυβέρνησης.

    Είναι λογικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει μία ευαισθησία με το θέμα της οικογενειοκρατίας. Ας μην ξεχνάμε πως ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει πως σε μία κυβέρνηση υπό τον ίδιο η Ντόρα Μπακογιάννη δεν θα είναι υπουργός, κι ας είναι ικανότατο στέλεχος, επειδή είναι αδελφή του, ενώ θυμόμαστε όλοι την έντονη αντίδρασή του όταν ο επί χρόνια βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Τραγάκης έχρισε ως διάδοχό του στη Βουλή τον γιο του. Όντας και ο ίδιος γόνος μεγάλης πολιτικής οικογένειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παλεύει καθημερινά να αποδείξει με πράξεις ότι η λογική της οικογενειοκρατίας δεν τον εκφράζει, είναι μία λογική που ανήκει στο παρελθόν και δεν έχει θέσει σε μία χώρα η οποία θέλει (και πρέπει) να πάει μπροστά.

    Και αυτήν ακριβώς τη λογική βλέπει να εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση, με αθρόες προσλήψεις “ημετέρων” σε διάφορα πόστα του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία, στα τρία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν προσληφθεί στο Δημόσιο 21.000 μόνιμοι υπάλληλοι και 15.000 συμβασιούχοι, με το συνολικό κόστος αυτών να ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ, την ώρα που ο ιδιωτικός τομέας συνεχίζει να στραγγαλίζεται από υπέρογκους φόρους και εισφορές.

    Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται πως είναι οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για τοποθετήσεις συγκεκριμένων προσώπων σε θέσεις γραμματέων στα υπουργεία. Οι μεθοδεύσεις αυτές ερμηνεύονται από τη ΝΔ ως μία εκστρατεία με σκοπό τον απόλυτο έλεγχο του κρατικού μηχανισμού, ακόμα και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι πια στην εξουσία.

    Σε χθεσινή on camera παρέμβασή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής της Νέας Δημοκρατίας. “Η κατάσταση στη δημόσια διοίκηση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η Κυβέρνηση προβαίνει σε χιλιάδες παράτυπους διορισμούς και μονιμοποιήσεις από το παράθυρο, ιδρύοντας παράλληλα αχρείαστους οργανισμούς για να βολέψει κομματικούς συγγενείς και φίλους. Το ΑΣΕΠ για πρώτη φορά χειραγωγείται, ενώ η αξιολόγηση έχει παγώσει”, ανέφερε, και ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία τοποθέτησης συγκεκριμένων προσώπων ως γραμματέων στα υπουργεία. “Δεν θα επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση να πάρει τα κλειδιά του Κράτους στην Κουμουνδούρου”, υπογράμμισε.

    Υπενθύμισε επίσης ότι έχει δεσμευθεί πως το πρώτο νομοσχέδιο της επόμενης κυβέρνησης θα αποκαταστήσει τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ φρόντισε να προλάβει τον ΣΥΡΙΖΑ και την επωδό του ότι “ο Μητσοτάκης θα απολύσει δημόσιους υπαλλήλους”, ξεκαθαρίζοντας: “Δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος. Θα αξιοποιηθούν όλοι. Θα καταργήσουμε, όμως, τις περιττές θέσεις που ιδρύει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ενισχύσουμε τους Γενικούς Διευθυντές που θα επιλέγονται με αυστηρώς αξιοκρατικά κριτήρια. Και θα ανοίξουμε το Δημόσιο σε αυτούς που το αξίζουν. Γιατί μας αξίζει μια καλύτερη Ελλάδα”.

    Διαβάζοντας βέβαια κανείς ανάμεσα από τις γραμμές, θα διαπιστώσει πως το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν απευθύνεται μόνο προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προς το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος “ξεκόβει” αυστηρά σε όσους ονειρεύονται να κάνουν τα ίδια σε μία μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ, πως δεν θα ανεχθεί κανένα τέτοιο φαινόμενο…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έξι στους 10 ανέργους σκέφτονται την οικονομική μετανάστευση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το υποτιθέμενο φλερτ Τσίπρα – Γεννηματά και η χαλάστρα από τα… πεθερικά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Βόμβα» Ερντογάν: Θέτει θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους



    ΣΧΟΛΙΑ