• Πολιτική

    Τήνος: Στο σημείο που βυθίστηκε η φρεγάτα «Έλλη» βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (video)

    • NewsRoom


    Την Τήνο και την Ιερά Μονή της Ευαγγελίστριας επέλεξε για να τιμήσει την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τιμά και την  επέτειο του τορπιλισμού του καταδρομικού «Έλλη», συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σήμερα στο νησί των Κυκλάδων.

    Λίγο πριν τις 9 το πρωί ο κ. Μητσοτάκης επιβιβάστηκε στην πυραυλάκατο «Μυκόνιος» του Πολεμικού Ναυτικού μαζί με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Χρήστο Χριστοδούλου προκειμένου να φτάσουν στο σημείο στο οποίο βυθίστηκε από ιταλικό υποβρύχιο στις 15 Αυγούστου 1940 η φρεγάτα «Έλλη».

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κάνοντας λόγο για μια μεγάλη γιορτή για τους Έλληνες και τον Ελληνισμό. Αλλά και για μια ημέρα στην οποία τιμούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις, με αφορμή την επέτειο του τορπιλισμού της Έλλης.

    Ο κ. Μητσοτάκης έκανε, επίσης, ειδική αναφορά τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από τις φωτιές αλλά και τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και τους άνδρες της πολιτικής προστασίας που ρίχνονται με αυτοθυσία για να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και το περιβάλλον.

    «Η Μεγαλόχαρη να δίνει δύναμη στους πυροσβέστες και τους εθελοντές που δίνουν μάχη με τις φλόγες», είπε ο πρωθυπουργός.

    Παράλληλα τόνισε «η Ελλάδα επιτέλους γυρίζει σελίδα και μπορεί να δει το μέλλον της με πραγματική αισιοδοξία».

    Μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Τήνο ήταν και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

    Φωτογραφίες: tinostoday.gr



    ΣΧΟΛΙΑ