• Top Stories

    Την Δευτέρα η πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του… «αψύ» Πολάκη μετά τις διακοπές με τον Τσίπρα

    • NewsRoom

    Από τις διακοπές του κ. Τσίπρα και του κ. Πολάκη στην Κρήτη


    Φωτιά αναμένεται να πάρει από την Δευτέρα το πολιτικό σκηνικό με την πρόταση μομφής που αναμένεται να καταθέσει η ΝΔ κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, όπως έχει προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας έμπρακτα την στήριξή του στον Στέλιο Κυμπορούπουλο, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο του κ. Πολάκη. Παρά τα όσα αχαρακτήριστα έγραψε ο Π. Πολάκης για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ και τα δικαιώματα των ΑμεΑ, φαίνεται πως απολαμβάνει της απόλυτης στήριξης του Αλέξη Τσίπρα, όπως φάνηκε από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας με τους δυο τους στην Κρήτη, τις ημέρες του Πάσχα.

    Η ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται να καταθέσει την Δευτέρα την πρόταση μομφής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξαπολύσει σφυροκόπημα κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με όσα έχει πει ο Αλέξης Τσίπρας, θα μετατρέψει άμεσα την πρόταση μομφής σε πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης, επιχειρώντας να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, που έχει βγάλει μαχαίρια βλέποντας ότι όλες οι κυβερνητικές προσπάθειες πέφτουν στο κενό από τις αβλεψίες και τις απρέπειες του «αψύ» κ. Πολάκη.

    Η μετατροπή της πρότασης μομφής σε πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση σημαίνει ότι η συζήτηση για τον Παύλο Πολάκη θα παραπεμφθεί στο μέλλον, κάθε συζήτηση και άλλη δραστηριότητα στην Βουλή θα διακοπεί αμέσως, και θα ξεκινήσει- μετά ενδεχομένως από ένα διάλειμμα ολίγων ωρών- η τριήμερη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.

    Η στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στον Παύλο Πολάκη δεν φαίνεται να συνάδει με το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Πολλά ήταν τα στελέχη που με δηλώσεις τους επέκριναν τις δημόσιες τοποθετήσεις του και διαχώρισαν την θέση τους. Με κορυφαία αντίδραση αυτήν του Νίκου Φίλη, που δήλωσε στην Ολομέλεια ότι οι αναφορές του Παύλου Πολάκη δεν συνάδουν με την ηθική της αριστεράς και πρόσθεσε ότι τα λεγόμενά του εκφράζουν την μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

    Και ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης συνέστησε στα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ την ανάγκη «να μας διακρίνει μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στην ευθύνη που έχουμε αναλάβει στο συλλογικό εγχείρημα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πολιτεύεται ο καθένας μόνος του. Άρα να είμαστε πιο μετρημένοι, πολιτικοί και σοβαροί στις τοποθετήσεις μας».

    Από την πλευρά του ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για ανεξήγητη συμπεριφορά και για πλήρη ταύτιση του κ. Τσίπρα με το «δόγμα» Πολάκη. Τόνισε ότι «η κάλυψη την οποία παρέχει ο κ. Τσίπρας στον κ. Πολάκη είναι μία κάλυψη παντελώς ανεξήγητη. Ο όλος πολιτικός βίος του είναι χυδαίος, προσβλητικός και τολμώ να πω φασιστικός. Διότι ο φασισμός δεν είναι μόνο θέμα ιδεολογίας είναι και στάση ζωής και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει κανείς τους πολιτικούς αντιπάλους του».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τσίπρας και Πολάκης σε χαλαρή διάθεση απολαμβάνουν παρέα τον ανοιξιάτικο ήλιο της Κρήτης!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης: «Πολάκης ίσον Τσίπρας και Τσίπρας ίσον Πολάκης»



    ΣΧΟΛΙΑ