• Πολιτική

    Τηλεδιάσκεψη Αναστασιάδη με Μέρκελ και Μισέλ για την πολυμερή – «Δεν τίθεται θέμα απουσίας της Λευκωσίας»

    • NewsRoom
    ΟΗΕ: Συμφωνία Αναστασιάδη-Τατάρ για εισαγωγή δικτύου 5G στην Κύπρο

    Νίκος Αναστασιάδης


    Την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο θα συζητήσει ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, σε τηλεδιάσκεψη που θα έχουν την Τετάρτη.

    Κατά τη επικοινωνία των τριών, ο Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει Μισέλ και Μέρκελ για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις. Επίσης, αναμένεται ότι θα τους ενημερώσει και για όλες τις δραστηριότητες της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, όπως είναι και το θέμα της Αμμοχώστου.

    Κατά την συνομιλία τους αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το θέμα της πραγματοποίησης μιας διεθνούς διάσκεψης για την Ανατολική Μεσόγειο, πρόταση την οποία είχε προωθήσει ο Σαρλ Μισέλ.

    Για τη Λευκωσία δεν τίθεται θέμα απουσίας της από μια τέτοια διάσκεψη και αυτό έχει ήδη διαβιβαστεί προς την κατεύθυνση των Βρυξελλών.

    Στη συνέχεια, ο Σαρλ Μισέλ θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με το σύνολο των ηγετών των κρατών-μελών της ΕΕ, η οποία είναι προπαρασκευαστική της συνόδου κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, στις Βρυξέλλες.

    Επίσης, την Πέμπτη ο Νίκος Αναστασιάδης θα μεταβεί στην Κορσική για τη σύνοδο των Ευρωπαϊκών Μεσογειακών Κρατών, MED 7. Το κεφάλαιο Τουρκία θα είναι ψηλά στην ατζέντα της συνάντηση των ηγετών της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Ελλάδας και της Κύπρου.

    Οι εφτά ηγέτες των μεσογειακών κρατών της ΕΕ θα έχουν ενώπιόν τους και το ευρύτερο κλίμα εντός της Ένωσης, όπως θα καταγραφεί και την αυριανή τηλεδιάσκεψη.

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θέλει, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα από τη σύνοδο των MED 7 να σταλούν συγκεκριμένα μηνύματα προς την Τουρκία.

    Πηγή: philenews

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ