• Πολιτική

    Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

    • NewsRoom
    καιρός

    Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Χειμωνιάτικο είναι πλέον το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα, με βροχές, χιόνια στα ορεινά, καταιγίδες, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας. Τα φαινόμενα θα επιδεινωθούν και θα επηρεάσουν κυρίως το Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια, τη Νοτιοανατολική Θεσσαλία, το Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη ενώ από το Σάββατο αναμένεται και νέο κύμα κακοκαιρίας.

    Συγκεκριμένα το Σάββατο ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα αναµένονται τοπικά µεµονωµένες βροχές, ενώ το βράδυ πιθανό να σηµειωθούν και µεµονωµένες καταιγίδες. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση και αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 16-18 βαθμούς.

    Την Κυριακή, αναµένονται τοπικά βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως το απόγευµα και το βράδυ, ενώ σε κάποιες ορεινές περιοχές πιθανό να σηµειωθεί χιονόπτωση. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει γενικά πτώση και στα ορεινά αισθητή πτώση.

    Όσον αφορά την ημέρα των Χριστουγέννων, οι προβλέψεις για όσους ελπίζουν σε λευκά Χριστούγεννα είναι απογοητευτικές, καθώς το σύστημα που θα μας επηρεάζει από το Σάββατο θα υποχωρήσει τη Δευτέρα, ωστόσο το κρύο και οι ισχυροί άνεμοι παραμένουν.

    Αναλυτική πρόγνωση

    Παρασκευή 22-12-2017

    καιρός: στη βόρεια Ελλάδα, την ήπειρο και το βόρειο ιόνιο γενικά αίθριος. στη Θεσσαλία νεφώσεις με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά που πιθανόν στο Πήλιο να είναι πυκνές μέχρι το βράδυ. στην υπόλοιπη χωρά ισχυρές βροχές και κατά διαστήματα καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο και από το μεσημέρι στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τη νύχτα στο ανατολικό αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. χιονιά θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά και από το μεσημέρι στα ορεινά της Κρήτης.

    άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο αιγαίο 8 με 9 και πιθανόν στα Κύθηρα τοπικά 10 μποφόρ. στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.

    θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια την ήμερα, άλλα την νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια θα σημειωθεί παγετός.

    Σάββατο 23-12-2017

    καιρός: στα ανατολικά και νοτιά νεφώσεις με βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές.

    Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής και βόρειας Πελοποννήσου, της στέρεας και πιθανόν το πρωί στα ορεινά της Ευβοίας. τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στο αιγαίο και την Κρήτη και θα εξασθενήσουν. στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις που προς το βράδυ στα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. γρήγορα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα σχεδόν τα ανατολικά ηπειρωτικά και τη νύχτα στα ορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης. καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές θα εκδηλωθούν στο αιγαίο.

    άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο αιγαίο και στα Κύθηρα 8 με 9 μποφόρ που πρόσκαιρα το βράδυ θα εξασθενήσουν για να ξαναενισχυθουν τη νύχτα από τα δυτικά και βόρεια.

    θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. παγετός κυρίως στα βόρεια.

    Κυριακή 24-12-2017

    καιρός: στη δυτική και βόρεια Ελλάδα λίγες νεφώσεις που το πρωί στη Χαλκιδική θα είναι αυξημένες και πιθανόν να χιονίσει ενώ στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο θα βρέξει στα πεδινά και θα χιονίσει στα ορεινά. στην υπόλοιπη χωρά νεφώσεις με καταιγίδες στο αιγαίο, βροχές η χιονόνερο στα παραθαλάσσια των Κυκλάδων και της Κρήτης και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν.

    άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στο αιγαίο 8 και στα νοτιά πιθανόν 9 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.

    θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα σε όλη τη χωρά.

    Δευτέρα – Χριστούγεννα 25-12-2017

    καιρός: γενικά αίθριος.

    άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά το πρωί 6 μποφόρ.

    θερμοκρασία: σε άνοδο από τα δυτικά την ήμερα με παγετό τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

    Tρίτη 26-12-2017

    καιρός: γενικά αίθριος.

    άνεμοι:στα βόρεια μεταβλητοί 3 και στα νοτιά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 τοπικά 5 μποφόρ.

    θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού: Έρχονται χιόνια και τσουχτερό κρύο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μπαμπάς ο Κωστής Χατζηδάκης: Αγοράκι γέννησε η Πόπη Καλαϊτζή (pic)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νεκρός άνδρας που βούτηξε στις ράγες στον σταθμό ΗΣΑΠ της Ομόνοιας



    ΣΧΟΛΙΑ