• Πολιτική

    Τι απαντά η Άνγκελα Μέρκελ για το τρέμουλο

    • NewsRoom

    Άνγκελα Μέρκελ


    Την απάντησή της για την υγεία της έδωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, μετά τα πρόσφατα περιστατικά στα οποία εμφανίστηκε να τρέμει, στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των 20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

    Η Άνγκελα Μέρκελ εξήγησε μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι αισθάνεται καλά. «Είμαι σίγουρη ότι έτσι όπως εμφανίστηκε αυτή η αντίδραση, έτσι και θα φύγει» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

    Η 64χρονη πολιτικός ερωτήθηκε αν είχε εξήγηση για το τρέμουλο και αν έχει πάει σε γιατρό. Απάντησε ότι ενώ μπορεί να αντιληφθεί το ενδιαφέρον που υπάρχει, δεν είχε κάτι να αναφέρει και πως είναι καλά.

    Σύμφωνα πάντως με «κύκλους συνεργατών» της Καγκελαρίου, τους οποίους επικαλούνται γερμανικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων το περιοδικό Der Spiegel και η εφημερίδα Bild, το τελευταίο επεισόδιο είχε «ψυχολογικό υπόβαθρο», καθώς, όπως αναφέρεται, η κ. Μέρκελ «θυμήθηκε το πρώτο περιστατικό, όταν άρχισε να τρέμει κατά την υποδοχή του ουκρανού προέδρου στην Καγκελαρία και άρχισε πάλι να τρέμει».

    Ο σχολιαστής Γκάμπορ Στάινγκαρτ γράφει στην ιστοσελίδα του «Πρωινή ενημέρωση»: «Το σώμα της Καγκελαρίου εκπέμπει SOS. Η κατάσταση της υγείας της έχει καταστεί θέμα – μετά το δεύτερο επεισόδιο. Για τα ΜΜΕ, τα κόμματα και – ελπίζουμε – για την ίδια την ‘Αγγελα Μέρκελ. Μόνο η ίδια μπορεί να εκτιμήσει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Είναι άρρωστη ή μόνο εξαντλημένη; Τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν είναι ιδιωτικής ή δημόσιας φύσης; Μιλάμε για ένα διάλειμμα ή βρισκόμαστε ήδη ενώπιον του τέλους μιας εποχής; Τις απαντήσεις πρέπει να τις δώσει κατ’ αρχάς η ίδια η ‘Αγγελα Μέρκελ. Πρέπει να ασχοληθεί με το σώμα της και με τα αποθέματα ενέργειας που διαθέτει, όπως κάνει και με την χώρα: με σύνεση, εκτίμηση του κινδύνου και περιορισμό του. Ακριβώς εδώ βρίσκεται και η ευθύνη ενός επικεφαλής κυβέρνησης: Κανείς δεν μπορεί να της επιβάλει τους κανόνες. Κανείς δεν επιτρέπεται να την στείλει στο σπίτι ή στο κρεβάτι της. “Με την βοήθεια του Θεού”, ορκίστηκε ξεκινώντας την τέταρτη θητεία της. Αυτό στο μεταξύ σημαίνει και ότι αν ο Θεός δεν έχει διάθεση, θα πρέπει η ίδια να φροντίσει τον εαυτό της».



    ΣΧΟΛΙΑ