• Πολιτική

    Ανησυχία για την υγεία της Μέρκελ: Έπαθε κρίση σε επίσημη τελετή (video)

    • NewsRoom


    Ανησυχία, σχετικά με την υγεία της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, έχει προκαλέσει η κρίση που έπαθε κατά την διάρκεια της επίσημης υποδοχής του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο προαύλιο της Καγκελαρίας την Τρίτη.

    Συγκεκριμένα, η Μέρκελ, την ώρα που στέκονταν δίπλα στον Ζελένσκι κατά την απόδοση στρατιωτικών τιμών, άρχισε να τρέμει ανεξέλεγκτα. Όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, το σώμα της Καγκελαρίου φαινόταν να δονείται από τους ώμους προς τα κάτω, τη στιγμή που εκείνη έσφιγγε τα χείλη της.

    Φαίνεται πως δεν ήταν σε θέση να ελέγξει το τρεμάμενο σώμα της. Στην αρχή είχε τα χέρια της σταυρωμένα μπροστά της, ενώ στη συνέχεια τα άφησε να πέσουν, στα δευτερόλεπτα που στέκεται δίπλα στον Ουκρανό πρόεδρο.

    Αμέσως μόλις το επεισόδιο αυτό ολοκληρώθηκε, η Μέρκελ φαίνεται αμέσως καλύτερα και συνέχισε το πρόγραμμά της κανονικά, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως δεν χρειάστηκε να επέμβει κανένας από τους συνεργάτες της, ενώ επιθεώρησε κανονικά το τιμητικό άγημα μαζί με τον προσκεκλημένο της.

    Λίγο αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου, όταν ερωτήθηκε για το περιστατικό, δήλωσε γελώντας: «Στο μεταξύ ήπια τουλάχιστον τρία ποτήρια νερό και είμαι πολύ καλά». Από την πλευρά του ο κ. Ζελένσκι είπε: «Στεκόμουν δίπλα της και, πιστέψτε με, ήταν ασφαλής».

    Δείτε το βίντεο από το περιστατικό



    ΣΧΟΛΙΑ