Πέντε άτομα συνελήφθησαν για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής πορείας αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον εμπρησμό της κατάληψης «Libertatia» σε νεοκλασικό κτίριο της Λεωφόρου Στρατού.
Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 22 έως 37 ετών, οι οποίοι οδηγούνται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, όπου αλληλέγγυοι προγραμματίζουν αργότερα συγκέντρωση συμπαράστασης.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν η πορεία έφτασε στη συμβολή των οδών Παρασκευοπούλου και Δελφών, ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Στο σημείο αυτό, διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αστυνομική κλούβα, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ -προκειμένου να τους απωθήσουν- έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Τα πνεύματα ηρέμησαν και η πορεία συνεχίστηκε, καταλήγοντας -μέσω κεντρικών δρόμων- στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, όπου ακολούθησε νέος γύρος επεισοδίων στα γύρω στενά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΕΦΚΑ: Τι αλλάζει στην προαιρετική ασφάλιση (εγκύκλιος)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσσαλονίκη: Ένταση μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ (video)
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σωτήρης Συρμακέζης: Η «χρυσή μεταγραφή» που τάραξε τα νερά των τραπεζικών κύκλων – Όλο το παρασκήνιο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χίος: Επεισόδιο μεταξύ Λιμενικού και διακινητών μεταναστών – Τουλάχιστον 4 νεκροί και αρκετοί τραυματίες
- Δένδιας από Ουάσιγκτον: Κεντρικός πυλώνας η ελληνοαμερικανική αμυντική συνεργασία
- Ευρωβαρόμετρο: Ένας στους δύο πολίτες στην ΕΕ απαισιόδοξος για το μέλλον του κόσμου – 56% το ποσοστό στην Ελλάδα
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Ποσειδώνος στις 4 και 5 Φεβρουαρίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.