• Πολιτική

    Θεσσαλονίκη: Φραστικό επεισόδιο με τον Γιάννη Μπουτάρη – Σε εξέλιξη νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

    • NewsRoom
    Γιάννης Μπουτάρης

    Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης


    Μια νέα συγκέντρωση για τη Μακεδονία βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή το δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεπσών που διεξάγεται στην πΓΔΜ.

    Οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Αριστοτέλους κρατούν ελληνικές σημαίες και πανό και  φωνάζουν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Από εκεί θα κάνουν πορεία με κατεύθυνση την Λεωφόρο Νίκης και τον Λευκό Πύργο. Στη συνέχεια, η πορεία θα κινηθεί στην οδό Τσιμισκή και καταλήξει εκεί από όπου ξεκίνησε, στην πλατεία Αριστοτέλους.

    Νωρίτερα, πάντως, τα αίματα άναψαν κατά το χορό των ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, παρουσία του Γιάννη Μπουτάρη. Όλα ξεκίνησαν όταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σηκώθηκε για να απευθύνει τον δικό του χαιρετισμό στην εκδήλωση. Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιος από το κοινό φώναξε στον κ. Μπουτάρη: «Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, πες το!».

    «Καλά, καλά», αποκρίθηκε ο δήμαρχος, αλλά ο πολίτης επέμεινε: «Πες το», ξαναείπε.

    «Δεν το λέω», είπε ο κ. Μπουτάρης, για να πάρει ξανά τον λόγο ο πολίτης και να τον ρωτήσει: «Γιατί δεν το λες;». «Γιατί δεν θέλω να το πω», απάντησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

    Ο πολίτης συνέχισε να κάνει φασαρία και ο κ. Μπουτάρης, απευθυνόμενος στον κόσμο, είπε: «Έχουμε εδώ και έναν θερμοκέφαλο. Πρόεδρε (σ.σ. ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ, Στυλιανός Λιακόπουλος), να συνεχίσω ή να κατέβω;». Το επεισόδιο σταμάτησε εκεί, χωρίς να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ