Πολιτική

Θερμό επεισόδιο Μαρκόπουλου – Πολάκη στην Βουλή – Τι ειπώθηκε

  • NewsRoom


Ένταση σημειώθηκε μεταξύ Μαρκόπουλου και Πολάκη στην Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης για την εξεταστική επιτροπή.

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται η πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τις παρακολουθήσεις από την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη και την απάντηση του Δημήτρη Μαρκόπουλου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «παρασιτικό παρακράτος» που «παρακολουθούσε τους πάντες» και απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας είπε: «Να ξέρετε καλά ότι διανύετε το τελευταίο μίλι αυτής της κοινοβουλευτικής θητείας και κυβέρνησης. Πού θα βρίσκετε 1,5 με 2 δις ευρώ το μήνα να επιδοτείτε το ρεύμα; Εχετε κάνει τους 4 – 5 παρόχους ρεύματος και τους πετρελαιάδες της Motor Oil πλουσιότερους από τους ολιγάρχες του Πούτιν».

Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγή του εκλογικού νόμου ώστε όπως είπε «να βγούμε εμείς αυτοδύναμοι με 34%».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει φιλίες με τον Πετσίτη ούτε έχει υπουργού της στα Ειδικά Δικαστήρια» απάντησε ο κ. Μαρκόπουλος σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε πρώτος να φωτίσει την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Αν είμαστε σήμερα στο κοινοβούλιο είμαστε γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε το θέμα. Φώτισε το θέμα. Ο δικός σας αρχηγός σαν μοιρολογίστρα μοιρολογάει τους 2 υπουργούς σας που θα πάνε στο Ειδικό Δικαστήριο» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Διαβάστε επίσης

Παπανδρέου: «Η υπόθεση των υποκλοπών αναδεικνύει τη διαχρονική αντίληψη της ΝΔ για την εξουσία»

Aπάντηση Οικονόμου στο παραλήρημα Ερντογάν: Η Ελλάδα γράφει ιστορία για την οποία είμαστε υπερήφανοι

Η Ουκρανία ανακοίνωσε την έναρξη της αντεπίθεσής της για την ανακατάληψη του νότουΣΧΟΛΙΑ