• Πολιτική

    «Θερμή» υποδοχή του Στέλιου Πέτσα από εμπόρους στην Πάτρα (video) – Έκκληση για αποφυγή συνωστισμού

    • NewsRoom


    Στην Πάτρα μετέβη σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες από τους εμπόρους, επειδή τα μαγαζιά τους παραμένουν κλειστά.

    Απέναντι από την είσοδο του Δημαρχείου συγκεντρώθηκαν μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας και μέλη σωματείων αναμένοντας την άφιξη του Στέλιου Πέτσα.

    Με αποδοκιμασίες και φραστικές επιθέσεις, υποδέχτηκαν τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη.

    Ο κ. Πέτσας μετέβη στην Πάτρα σε μια προσπάθεια να εκτονωθούν οι αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι έμποροι δηλώνουν ότι θα ανοίξουν χωρίς υπαλλήλους και με κηδειόχαρτα στα μαγαζιά τους.

    Συνάντηση με Πελετίδη

    Στην συνάντηση με τον δήμαρχο Πατραίων, Κώστα Πελετίδη, ο κ. Πέτσας συζήτησε πώς μπορεί να υπάρξει αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση, προκειμένου να εντοπιστούν γρηγορότερα εστίες διασποράς και ταυτόχρονα να ενισχυθεί η επιτήρηση με περισσότερα κλιμάκια και τεστ από τον ΕΟΔΥ.

    Ο κ. Πέτσας τόνισε μετά τη συνάντηση: «Συζητήσαμε δύο πολύ βασικά θέματα που έθεσε ο δήμαρχος και παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε τηλεφωνικά και με τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ, κ. Αρκουμανέα. Τα δύο βασικά σημεία που συζητήσαμε σε αυτή τη φάση, είναι το πώς μπορούμε να έχουμε μία αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση, προκειμένου να εντοπιστούν γρηγορότερα εστίες διασποράς και ταυτόχρονα να δούμε πώς μπορεί να ενισχυθεί αυτή η επιτήρηση με περισσότερα ενδεχομένως κλιμάκια και τεστ από τον ΕΟΔΥ. Από την άλλη πλευρά, στο πλαίσιο των συζητήσεων που έχουμε για το τι μπορούμε να κάνουμε, ώστε να περιοριστεί ο συνωστισμός που είναι μία αιτία διασποράς, εγώ αυτό που μπορώ να πω ότι συζητήσαμε σε πολύ καλό πνεύμα με τον δήμαρχο».

    Όπως είπε ο κ. Πέτσας «βρίσκομαι στην Πάτρα, κατ’ εντολή του πρωθυπουργού, προκειμένου να αναδείξουμε ότι αυτή τη μάχη τη δίνουμε μαζί. Κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση, επιχειρηματικός κόσμος και φυσικά οι πολίτες είμαστε σύμμαχοι και από αυτή τη μάχη βγαίνουμε νικητές όταν βάζουμε όλοι πλάτη».

    Στο μεταξύ, με αφορμή τα φαινόμενα συνωστισμού, αλλά την συγκέντρωση εμπόρων της Πάτρας έξω από το δημαρχείο, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στην πόλη, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε:

    «Απευθύνω έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν όσο είναι δυνατόν, παρά την κόπωσή τους, τις συγκεκριμένες περιοχές όπου υπάρχει συνωστισμός. Για τους ανθρώπους που διεκδικούν, το διεκδικητικό πλαίσιο είναι πολύ ευρύ, ένας τρόπος διεκδίκησης είναι οι συγκεντρώσεις, και τους παρακαλώ να δουν για τις επόμενες δυο – τρεις εβδομάδες, μέχρι το Πάσχα, το διεκδικητικό πλαίσιο να προωθείται με άλλους τρόπους και να αποφύγουμε όσο είναι δυνατόν τέτοιου είδους συγκεντρώσεις που μπορεί να είναι αιτία διασποράς».

    Όσον αφορά τους εργασιακούς χώρους, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι «μιλήσαμε με τον δήμαρχο για μία αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση όσο είμαστε σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση και αυτό θα το δούμε άμεσα με τον ΕΟΔΥ».

    Σχετικά με τις διαμαρτυρίες των εμπόρων, για την αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου, ο Στέλιος Πέτσας, είπε ότι «θα ακολουθήσει συζήτηση στο Επιμελητήριο Αχαΐας με τον επιχειρηματικό κόσμο και μετά θα είμαι σε θέση να μεταφέρω στον πρωθυπουργό, το τι μπορούμε να κάνουμε άμεσα, δηλαδή σήμερα και αύριο, προκειμένου να δούμε αν υπάρχει κάποια περίπτωση να κινηθούμε πιο γρήγορα και πιο άμεσα, μπροστά σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που έχουμε μέχρι τώρα».

    Διαβάστε ακόμη:



    ΣΧΟΛΙΑ