• Πολιτική

    Θεωρίες συνωμοσίας και άλλες ιστορίες: Μας την είχαν στημένη το 2015, λέει ο Τσίπρας

    O Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση υπογραφής συμβάσεων μίσθωσης για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές «Δυτικά Κρήτης» και «Νοτιοδυτικά Κρήτης»


    Στην γνωστή θεωρία ότι το α’ εξάμηνο του 2015 στην Ευρώπη το παιχνίδι ήταν στημένο εναντίον της Ελλάδας επανήλθε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1. Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την στάση της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιανουάριο μέχρι το δραματικό καλοκαίρι του 2015, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι και καλύτερα να ήταν προετοιμασμένη η ελληνική πλευρά, δεν θα άλλαζε τίποτα για μας, γιατί «μας την είχαν στημένη».

    «Είναι άλλο να με κατηγορούν για ψεύτη και άλλο να έχω τιμήσει την εντολή του ελληνικού λαού ότι έδωσα τη μάχη στην Ευρώπη με εντιμότητα, αλλά δεν υπήρχαν περιθώρια. Μας την είχαν στημένη» είπε και πρόσθεσε ότι και καλύτερα προετοιμασμένοι να ήμασταν, δεν θα άλλαζε κάτι, αφού είχαν πάρει την καταστροφική -και γι’ αυτούς- απόφαση για Grexit.

    Αναφερόμενος στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, είπε ότι «έκανε πολλά στραβά, αλλά όποιος κι αν ήταν στην θέση του -και ο Μέσι της πολιτικής να ήταν- δεν θα είχε πολλά περιθώρια να πετύχει περισσότερα».

    Για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, υποστήριξε ότι «οι πολίτες δεν μας γύρισαν την πλάτη, η κάλπη την Κυριακή θα είναι άδεια, το παιχνίδι είναι ανοικτό».

    Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη διερωτώμενος «να μας εξηγήσουν γιατί το ασφαλιστικό χρειάζεται νέα μεταρρύθμιση» και θύμισε παλαιότερη συνέντευξη του αρχηγού της ΝΔ, στην οποία είχε δηλώσει ότι θα κόψει τις επικουρικές συντάξεις.

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση απέτρεψε την περικοπή της προσωπικής διαφοράς και ότι διασφάλισε πως δεν θα μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις και θα υπάρξει μικρή αύξηση.

    «Ο Μητσοτάκης θα φέρει μείωση των συντάξεων»

    Με το σχέδιό τους για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, θα υποχρεώσουν τους σημερινούς εργαζόμενους να δίνουν τις εισφορές τους στις ιδιωτικές ασφαλιστικές, σημείωσε και πρόσθεσε ότι έτσι «θα δημιουργηθεί μία τεράστια τρύπα στην κάλυψη των συντάξεων και αυτή η τρύπα θα καλυφθεί είτε από τις δημόσιες δαπάνες είτε με περικοπή των συντάξεων».

    Κατηγόρησε, επίσης, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εξαπατά τους συνταξιούχους, όταν λέει ότι θα δώσει τη 13η σύνταξη στο τέλος του 2020 αν έχει πετύχει ανάπτυξη 4%.

    Το μαξιλάρι και οι τράπεζες

    Επίσης, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως έχει σχέδιο να δώσει το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ στις τράπεζες.

    Η χώρα λεηλατήθηκε από μερικές μεγάλες οικογένειες, ανέφερε ο πρωθυπουργός και εξαπολύοντας επίθεση στους πολιτικούς του αντιπάλους είπε: «Όταν μιλάνε για ισχυρή ανάπτυξη εννοούν ανάπτυξη για τους ισχυρούς».

    Για το Ελληνικό είπε ότι καθυστερεί ο παραχωρησιούχος και καταλόγισε ευθύνη για παρασκηνιακή συμφωνία με την αξιωματική αντιπολίτευση, ώστε να αλλάξουν οι όροι της σύμβασης για να χτιστεί περισσότερο τσιμέντο και να υπάρχει λιγότερο πράσινο.

    Για την συνέντευξη στον ΣΚΑΪ είπε ότι ήταν μία σκληρή συνέντευξη και εξέφρασε ενόχληση γιατί κατά τη διάρκειά της δεν δόθηκε χρόνος για τα σοβαρά οικονομικά και εθνικά θέματα. «Το χάρηκα και το διασκέδασα. Εγώ δεν κρύβομαι από τους πολίτες. Ο βασικός πολιτικός μου αντίπαλος έχει επιλέξει να κάνει ασφαλή διέλευση σε αυτές τις εκλογές. Επιλέγει ασφαλή επικοινωνιακά περιβάλλοντα και απέφυγε το debate με εμένα» τόνισε ο κ. Τσίπρας.



    ΣΧΟΛΙΑ