• Πολιτική

    Θεοδωρικάκος: Έως τις 10 Μαΐου επεκτείνεται η άδεια ειδικού σκοπού

    • NewsRoom
    Τάκης Θεοδωρικάκος,

    Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Προστασίας του Πολίτη


    Την επέκταση των αδειών ειδικού σκοπού για τους υπαλλήλους με παιδιά κάτω των 15 ετών έως τις 10 Μαΐου ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

    Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπ. Εσωτερικών ανέφερε πως με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο οι άδειες ειδικού σκοπού για τους υπαλλήλους που έχουν παιδιά κάτω από 15 ετών παρατείνονται μέχρι την ημέρα που θα είναι κλειστά τα σχολεία, δηλαδή τις 10 Μαΐου.

    Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να πάρουν προκαταβολές από τους ΚΑΠ με υποχρέωση να επιστρέψουν τα χρήματα σε 18-72 μήνες. Προβλέπεται, επίσης, το «πάγωμα» των δανείων των δήμων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, κατ’ αρχήν για τρεις μήνες.

    Στο δημαρχείο Αργυρούπολη – Ελληνικού βρέθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

    Σήμερα, ο υπ. Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος επισκέφτηκε το δημαρχείο Αργυρούπολης – Ελληνικού προκειμένου να δει από κοντά πώς λειτουργεί το «Βοήθεια στο Σπίτι», ενόψει του Πάσχα.

    Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού στηρίζει σε τακτική βάση περισσότερα από 150 άτομα, ωστόσο στις ημέρες της κρίσης με την πανδημία του κορονοϊού ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί στους 420, καθώς έχουν προστεθεί και άτομα που λάμβαναν βοήθεια από τις ενορίες της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Γεωργίου. Σήμερα έγινε διανομή των πασχαλινών πακέτων βοήθειας που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων πέντε κιλά κρέας, κοτόπουλο, αναψυκτικά και τσουρέκι.

    Ο υπουργός Εσωτερικών συνεχάρη τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα και τους εθελοντές για το κοινωνικό έργο που προσφέρουν.



    ΣΧΟΛΙΑ