• Πολιτική

    Θεοδωράκης: Δεν αγκιστρώνομαι σε καμία καρέκλα – Το ΚΙΝΑΛ θυμίζει πλέον ΠΑΣΟΚ

    Σταύρος Θεοδωράκης


    Η απεμπλοκή από το ΚΙΝΑΛ είναι «δύσκολη αλλά αναγκαία επιλογή» για «να μην απαξιωθεί το Ποτάμι, για να μη διαλυθεί μέσα στις έριδες του Κινήματος Αλλαγής» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στην ομιλία του στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του Ποταμιού (ΜΕΣΥΑ), όπου με συντριπτική πλειοψηφία -με 97 ψήφους- αποφασίστηκε το οριστικό διαζύγιο με το Κίνημα Αλλαγής.

    Άσκησε δριμεία κριτική στον τρόπο λειτουργίας του ΚΙΝΑΛ και στον τρόπο λήψης αποφάσεων, αφήνοντας σοβαρές αιχμές για την ηγεσία του, που ύψωσε σημαία παλιομοδίτικη.

    «Κάναμε θυσίες για να υπερασπιστούμε αυτή την ένωση. Όμως κάτι δεν πάει καλά. Αν και ο χώρος που δημιουργήσαμε διαθέτει δυνάμεις που εκφράζουν ενδιαφέρουσες και καινοτόμες απόψεις, εντούτοις, η ηγεσία επιμένει σε πολιτικές του παρελθόντος» ανέφερε για να προσθέσει: «Δεν μπορώ να καθυστερώ άλλο την αλήθεια! Η σημαία ενός παλιομοδίτικου κόμματος που υψώθηκε ξαφνικά στο ΚΙΝΑΛ είναι συνταγή αποτυχίας».

    Επαναλαμβάνοντας τη στήριξη στη συμφωνία των Πρεσπών και στη συνταγματική αναθεώρηση, τόνισε ότι το απόλυτο «όχι» δεν είναι πολιτική.

    «Ήταν η καραμέλα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που δηλητηρίασε την Ελλάδα στα χρόνια της αντιμνημονιακής υστερίας. Οι επαγγελματίες της κλασικής πολιτικής θα σου πουν ότι έτσι κάνεις πολιτική. Έτσι κρατάς τον κόσμο σου. Κάνουν λάθος!» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

    Δεν με ενδιαφέρει να είμαι βουλευτής Επικρατείας σε οποιοδήποτε κόμμα Αριστερά ή Δεξιά, ξεκαθάρισε απαντώντας στην κριτική που του ασκήθηκε για τις επιλογές του και στα υπονοούμενα που αφέθηκαν για τις αιτίες πίσω από αυτές.

    «Το λέω ξανά: Το Ποτάμι δεν θα γίνει το ρεαλιστικό άλλοθι του ΣΥΡΙΖΑ ούτε το εκσυγχρονιστικό άλλοθι της ΝΔ. Το Ποτάμι είναι Ποτάμι. Καθαρό, διαυγές και όχι θολό και υπόγειο» τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

    Εξηγώντας δε την απόφαση του να εισηγηθεί την απεμπλοκή από το ΚΙΝΑΛ είπε ότι αυτό αποτελεί και αίτημα των υποστηρικτών του κόμματος. «Όλο και πιο συχνά τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες μας καλούν να σταθούμε καθαρά μπροστά τους, όχι κρυμμένοι σε άλλα σχήματα. Να έχουν καθαρές επιλογές στις εθνικές και τις ευρωπαϊκές εκλογές» είπε.

    «Έχουμε μάχες να δώσουμε. Και θέλω να είμαστε όλοι μαζί. Το Ποτάμι είναι εδώ. Το Ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» τόνισε, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές και τα στελέχη του Ποταμιού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΚΙΝΑΛ: Μπρος πίσω και μετέωρα βήματα δεν έχουν θέση σε μας



    ΣΧΟΛΙΑ