• Πολιτική

    Θεανώ Φωτίου: Πότε θα ενεργοποιηθεί τελικά η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου

    θεανω φωτιου

    Θεανώ Φωτίου, Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης


    Έπειτα από αρκετές συνεχείς αναβολές και καθυστερήσεις, η ώρα για την ενεργοποίηση της πλατφόρμας για το επίδομα ενοικίου φαίνεται πως έφτασε. Έτσι, η πλατφόρμα αναμένεται, εκτός νέου απροόπτου, να ενεργοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης 13 Μαρτίου, όπως αποκάλυψε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

    Η κ. Φωτίου μιλώντας στον RealFM ανέφερε πως η πλατφόρμα θα λειτουργήσει με τις γνωστές διαδικασίες και σημείωσε ότι το επίδομα θα δοθεί και αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, εφόσον το μισθωτήριο είναι από την 1η Ιανουαρίου 2019.

    Σύμφωνα με την κ. Φωτίου, η πληρωμή θα γίνει τον Απρίλιο, ενώ διευκρίνισε ότι όλες οι πλατφόρμες, όπως για το επίδομα ενοικίου τώρα, αλλά και εκείνες για το επίδομα παιδιού, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), κλπ, δεν κλείνουν, άρα ο κόσμος δεν πρέπει να αγχώνεται για τις αιτήσεις.

    Πέρα από το επίδομα ενοικίου, η κα Φωτίου αναφέρθηκε στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως αρχικά η κυβέρνηση δεν είχε εμπειρία και ο λαός είχε επενδύσει πολλά πάνω τους. «Περάσαμε δραματικές ώρες τον Σεπτέμβριο του 2015 και τον Ιούνιο, για να συνεννοηθούμε με τους δανειστές. Δεν τα είχαμε φανταστεί αυτά, αλλά ήταν μία συγκλονιστική στιγμή η προσπάθεια που κάναμε, δεν απαρνηθήκαμε ούτε στιγμή τον ριζοσπαστικό μας χαρακτήρα, αλλά είχαμε πάντα την αίσθηση ότι δεν δίναμε όλα αυτά που θέλαμε στο λαό. Ήταν τέσσερα πολύ δύσκολα χρόνια με πολύ μεγάλη αγωνία», ανέφερε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όλη η ΚΥΑ για την επιδότηση ενοικίου – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ