• Κοινωνία

    Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: Θρίλερ η υπόθεση – Καταγγελία για εμπλοκή δεύτερου σκάφους

    • NewsRoom
    Σήφης Βαλυράκης

    Σήφης Βαλυράκης


    Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις του δικηγόρου της οικογενείας του, αλλά και την επιστολή της συζύγου του, Μίνας Βαλυράκη, προς τον υπουργό Ναυτιλίας με την οποία καταγγέλλει εγκληματική ενέργεια.

    Οι καταγγελίες της Μίνας Βαλυράκη εδράζονται σε συζητήσεις που κάνουν «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας και ίσως καταθέσουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας», όπως αναφέρει η ίδια στην επιστολή της.

    «Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη» καταλήγει η επιστολή της κ. Βαλυράκη.

    Από την πλευρά του ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την κ. Βαλυράκη τη διαβεβαίωσε ότι κάθε πτυχή της υπόθεσης θα εξεταστεί.

    Τι κατήγγειλε ο δικηγόρος της οικογένειας

    Την ίδια στιγμή, ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Σπύρου, μιλώντας στο Mega κατήγγειλε ότι υπαίτιος του δυστυχήματος είναι ο καπετάνιος ενός επαγγελματικού αλιευτικού.

    Όπως υποστήριξε, το αλιευτικό πλησίασε το φουσκωτό του πρώην υπουργού και τσακώθηκε με τον Σήφη Βαλυράκη, καθώς του ζητούσε να μην ψαρέψει στην περιοχή.

    Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας επικαλέστηκε μάρτυρα που παρακολούθησε τη σκηνή από απόσταση 500 μέτρων.

    Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι ο καπετάνιος του αλιευτικού μετά τον καβγά άρχισε να κάνει κυκλικές κινήσεις γύρω από το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη, με συνέπεια από τον κυματισμό που προκλήθηκε να πέσει στη θάλασσα ο πρώην υπουργός.

    Όπως υποστήριξε ο Γιώργος Σπύρου, ο Βαλυράκης είναι απίθανο να χτύπησε στην προπέλα του δικού του φουσκωτού και το χτύπημα στο κεφάλι προκλήθηκε από την προπέλα του αλιευτικού. Κάλεσε δε τον καπετάνιο να προσέλθει αυτοβούλως στη Δικαιοσύνη και να πει τα πραγματικά περιστατικά, λυτρώνοντας την οικογένεια Βαλυράκη από το μαρτύριό της, όπως είπε.

    Μετά τις τελευταίες εξελίξεις αποφασίστηκε η αναβολή της κηδείας του Σήφη Βαλυράκη. Η κηδεία επρόκειτο να γίνει σήμερα, ωστόσο λόγω των καταγγελιών για πιθανή ανθρωποκτονία, η τοπική λιμενική αρχή ετοιμάζει δικογραφία, με την οποία ορίζεται πραγματογνώμονας, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές θα πάρουν επίσης γενετικό υλικό από την προπέλα του σκάφους του πρώην υπουργού, προκειμένου να δουν αν ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε από αυτή ή από κάποια άλλη, άλλου σκάφους.

    Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

    Η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε από τον Νίκο Καλόγρηα έδειξε ως αιτία θανάτου βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

    Ο κ. Καλόγρηας εντόπισε κακώσεις στην πλάγια αριστερή πλευρά του λαιμού και σε τέμνον όργανο -πιθανόν από την προπέλα της εξωλέμβιας μηχανής του φουσκωτού. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, συνεπακόλουθο ήταν ο πνιγμός.

    Δεν διαπιστώθηκε έμφραγμα, ωστόσο ίσως από κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο (κάτι που δεν μπορεί να διαπιστωθεί) να έπεσε στο νερό και η προπέλα να του προκάλεσε κακώσεις στο κεφάλι και στον λαιμό.

    Ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής από το Λιμενικό Σώμα στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, κοντά στο μικρό νησί Πεζονήσι Ερέτριας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ορίστηκε πραγματογνώμονας για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

    Έγκλημα καταγγέλλει η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη – Τι αναφέρει στην επιστολή της

    Από τι πέθανε ο Σήφης Βαλυράκης – Τι έδειξε το πόρισμα του ιατροδικαστή



    ΣΧΟΛΙΑ